ŠTETA ZA MARATON LAĐA NA NERETVI: Jedina prekogranična ekipa u dolini Neretve odustala od Maratona lađa 2019.!

0

Bosna i Hercegovina neće ove godine imati predstavnika na 22. Maratonu lađa na Neretvi, koji se održava 10. kolovoza. Jedina prekogranična ekipa u dolini Neretve, Udruga lađara Čeljevo iz Čapljine, odustala je od natjecanja, prenosi Čapljinski portal.

– Nemamo dovoljan broj spremnih veslača koji bi mogli nastupiti na jednoj tako jakoj utrci, kazao je Rafo Kordić voditelj Udruge veslača medijima. Članovi Udruge veslača Čeljevo – Čapljina obavili su valjane tjelesne pripreme prošle zime u dvorani, međutim kada je trebalo trenirati na vodi posada se osula.

Dio je našao posao na Jadranu, dio izgubio volju za teškim treninzima, pa je ostalo samo pet, šest spremnih veslača, pa se stoga nije mogla skupiti odgovarajuća posada od dvanaest spremnih članova.

– Ući u utrku s nedovoljno spremnom posadom, bilo bi narušavanje rejtinga kojeg smo mukotrpno sticali, a to nismo mogli dozvoliti pa smo odlučili odustati i o tome na vrijeme obavijestili organizatore Maratona lađa, rekao je Kordić u izjavi za Radiopostaju Čapljina.

Tako će se na ovogodišnjem Maratonu lađa na Neretvi natjecati ukupno 29 ekipa.

Share.

About Author

Comments are closed.