ZELENA ČISTKA – WORLD CLEANUP DAY 2019.: Organizira čišćenje divljeg odlagališta u Rogotinu

0

Grad Ploče, 21. rujna 2019.Zelena čistka u sklopu Svjetskog dana čišćenja koji se održava u 150 zemalja svijeta!

Problem gomilanja otpada na divljim odlagalištima sve je veći, a većina divljih odlagališta sadrži otpad iz domaćinstava, ali i velike količine građevinskog, čak i opasnog otpada. Broj takvih odlagališta u čitavom je svijetu zabrinjavajuće velik, što je potaknulo volontere na akciju globalnih razmjera i organizaciju Svjetskog dana čišćenja.

Divlja odlagališta otpada predstavljaju iznimno veliku opasnost za okoliš, prvenstveno zbog onečišćenja tla, zraka te voda i mora. Kao mogući izvori zaraza direktno ili indirektno mogu utjecati na zdravlje ljudi i ostalih živih organizama, dok su u ljetnim mjesecima često i izvori požara.

Zelena čistka već osmu godinu u nizu okuplja volontere iz čitave Hrvatske u rješavanju ovog zajedničkog problema. U čišćenju divljih odlagališta otpada svake godine sudjeluju brojne udruge, odgojno-obrazovne institucije, planinari, ronioci, te mnoge institucije i prijatelji akcije.

Zelena čistka, u sklopu globalnog pokreta „Let’s do it! World!“, dio je najvećeg volonterskog projekta u povijesti čovječanstva. Preko 350.000 volontera iz Hrvatske je u posljednjih 7 godina sakupilo približno 30.000 tona otpada na području cijele države. Izvanredan odaziv, ali i zabrinjavajuća količina otpada su pokazatelj sve veće važnosti koju građani pridaju okolišu te snažan signal da je još puno posla pred nama.

Ove godine Komunalno održavanje d.o.o. iz Ploča pridružuje se nacionalnoj i globalnoj akciji čišćenja i organizira čišćenje divljeg odlagališta koje se nalazi u Rogotinu.

Na navedenoj lokaciji nalazi se nepropisno odbačen otpad, koji želimo zajedničkim snagama očistiti I tako pridonijeti zajedničkom podizanju svijesti I sprječavanju nepropisnog odbacivanja otpada u okoliš.

Zelena čistka ne treba biti percipirana samo kao akcija čišćenja, već kao pokazatelj dobre volje i ekološke osviještenosti i potrebe vraćanja odnosa čovjeka i prirode u ravnotežu.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u ovoj najvećoj volonterskoj akciji u svijetu I da pridonesemo boljoj I čišćoj okolini našeg grada.

Nalazimo se u Rogotinu na nogometnom igralištu 21. rujna u 09:00 h!

Za sve volontere ćemo osigurati rukavice I vreće za sakupljanje otpada. Ako imate želju sudjelovati, a nemate prijevoz do Rogotina, javite se na navedene kontakte. Vidimo se 21. rujna u Rogotinu U 9:00 h!

Kontakt mobitel: 095 4477 716 ili e- mail: info@k-odrzavanje.hr

Share.

About Author

Comments are closed.