NAŠ ROGOTINJANIN BORIS MARKOTA SUDJELOVAO U TRIATLONSKOJ UTRCI “IRONMAN” U ITALIJI

0

Prošli vikend u mjestu Cervia Emilia Romagna – Italija, održana je triatlonska utrka u organizaciji IRONMAN-a u kojoj je nastupio i naš Boris Markota. Utrku formata 3.8 km plivanja 180 km vožnje bicikla i 42 km trčanja uspješno je završio rezultatom 11:41:56.

Inače, Boris je aktivni član TK Swibir iz Zagreba najuspješnijeg hrvatskog triatlon kluba u zadnje dvije godine. U nekoliko posljednjih sezona osvojio je dva Multisport Kupa u organizaciji HTS-a (Hrvatskog Triatlonskog Saveza) i dvadesetak medalja na Prvenstvima Hrvatske u svojoj kategoriji u raznim disciplinama duatlona, akvatlona i triatlona.

boris

No same pripreme za ovu IRONMAN utrku, bile su nešto duže i složenije jer zahtjevaju izdržljivost u sva tri bazična sporta. Odrađene su tijekom ljeta najvećim dijelom dolinom Neretve koja ima sve preduvjete za bavljenje ovim sportom. Plivalo se tako kaže Boris, plažama Gradca i Brista i na plivalištu u Rogotinu, bicikliralo stazama Kule Norinske, Podrujnice, Malog Prologa, Badžule i Jezera Kuti a trčalo opuzenskim i kominskim ušćem, Blacama i Trnom.

S obzirom da je triatlon po svim statistikama najbrže rastući sport u svijetu za očekivati je i veći interes mladih za ovom vrstom aktivnosti posebice zbog naše pogodne klime i prirodnih uvjeta.

boris3

Uz želje za novim sportskim uspjesima pozdravljamo ga fotografijom od prije 30 godina gdje je i napravio svoje prve plivačke zaveslaje kao član našeg Vaterpolskog kluba Rogotin!

Share.

About Author

Comments are closed.