UKLJUČITE SE U AKCIJU „VELIKO SRCE ZA DJECU NERETVE“

0

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“ kojom se planira prikupiti 500.000,00 kn za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću, kao i druge medicinske opreme, prvenstveno kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

Među najvažnijim razlozima za pokretanje ove inicijative je činjenica daje najbliža bolnica za stanovnike doline Neretve udaljena 100 kilometara, a vozilo bi omogućilo brži i adekvatniji prijevoz najtežih bolesnika. Rodilište u Metkoviću je jedino rodilište za cijelu dolinu Neretve, a CTG uređaj neophodan je za svaki uspješan porod.

Ovoj humanitarnoj akciji već su se odazvali brojni Neretvani: Dario Srna, Matija Vuica, Nikica Gabrić, Branka Bebić Krstulović, Davor Dominiković, Igor Štimac, Milana Vlaović Kovaček, Neda Parmać, Sanja Parmać, Jurica Popović, Matija Prskalo, Slavko Goluža, Rafael Dropulić Rafo, Nela Sršen i dragi prijatelji Neretve, Luka Modrić i Mateo Kovačić. U sklopu akcije, udruga Plochallenge organizirala je humanitarni polumaraton građana u Pločama.

Akcija završava press konferencijom 14. listopada 2019. u 11 sati u hotelu International, službenom objavom prikupljenih donacija.

Svi građani Republike Hrvatske, pa tako i djeca doline Neretve, zaslužuju najbolju i na vrijeme dostupnu zdravstvenu skrb, stoga Vas pozivamo da podržite akciju uplatom donacije na račun koji služi isključivo u humanitarne svrhe, i to:

Humanitarna akcija „Veliko srce za djecu Neretve“
IBAN: HR65 2340 0091 5110 1995 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Zahvaljujemo što svojom donacijom osiguravate bolju skrb za djecu Neretve.

Predsjednik Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve

Share.

About Author

Comments are closed.