U Hrvatskoj je 9 novooboljelih, te četiri nova smrtna slučaja

0

U Hrvatskoj je zabilježeno devet novooboljelih, čime se ukupna brojka popela na 2039. U posljednjih 24 sata zabilježena su četiri smrtna slučaja, čulo se na redovitpj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ministar Davor Božinović istaknuo je kako je danas prvi dan popuštanja mjera i da su na terenu brojne inspekcije.

Podsjećamo, s današnjim danom počinje prva faza ublažavanja mjera u Hrvatskoj. Ona obuhvaća odobrenje za rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkih centara. Dopušta se rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti (postolar, krojač, izrada ključeva, poslovnica turističkih agencija, foto-studio…).

Omogućuje se rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara. Uvode se javne gradske i prigradske prijevozne linije i brze brodske linije za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom. Omogućuju se treninzi sportašica i sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, te se omogućuje provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

Share.

About Author

Comments are closed.