Broj kaznenih djela u Županiji smanjen za 30 posto

0

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održana je sedma sjednica Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su sudjelovali predstavnici Županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Centra za socijalnu skrb, Dubrovačke biskupije, Zavoda za javno zdravstvo Centra 112, HOK-a, TZ DNŽ, Županijske uprave za ceste te medija.

Župan Dobroslavić uvodno je zahvalio svim institucijama na predanom radu u prevenciji u protekla četiri mjeseca, poglavito u otežanim uvjetima uzrokovane krizom COVID-10 infekcije.

Pohvalio je rad županijskog Stožera civilne zaštite koji je, kako je istaknuo, funkcionirao kao produžena ruka Nacionalnog stožera.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević istaknuo je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vrlo povoljna situacija što se tiče kriminaliteta uz 30 posto smanjenje ukupnog broja kaznenih djela u prva četiri mjeseca. U tom razdoblju ove godine počinjena su 364 kaznena djela u odnosu na 535 kaznenih djela u istom razdoblju lani.

Većina toga odnosi se na smanjenje broja kaznenih djela imovinske prirode, no istovremeno je došlo do velikog povećanja kaznenih djela u domeni obiteljskog nasilja i zlouporabe droga.

Također istaknuo je kako je broj prometnih nesreća u padu, no nažalost broj poginulih je na razini od prošle godine.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako sigurna kuća u DNŽ uredno funkcionira te kako se aktivno radi na trajnom rješenju takvog objekta.

Na sjednici je izneseno nekoliko inicijativa za unaprijeđenje rada Vijeća, poput ostvarivanja još bolje suradnje s medijima kroz realizaciju specijaliziranih programa te još veći naglasak na edukaciji i prevenciji svih oblika kriminaliteta, pogotovo među mladima.

 

Share.

About Author

Comments are closed.