52 put dao krv na dan kad je 1991. na Južnom bojištu primio krv

0

U konobi Naše Malo Misto u Gradcu organizirana je hvalevrijedna akcija darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 40 doza dragocjene tekućine za potrebe KBC Split. Akciju je organizirao DDK Gradac, koji djeluje već 27 godina.

Zanimljivo je da je među darivateljima krvi bio i Ivo Borić, koji je darovao krv 52 put i to na dan kada je 1991. godine i njemu samome trebala krv. Naime, Ivo je 23. studenoga 1991. u 7 i 15 minuta ranjen gelerom tenkovske granate u Smokovljanima kao pripadnik ZNG-a Ploče. Liječnička pomoć mu je pružena u tadašnjoj bolnici u Metkoviću, gdje je dobio potrebne količine krvi. „Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli meni kad mi je pomoć trebala, a isto tako ja danas pomažem onima koji trebaju krv. Već odavno dajem krv, jer na taj način se spašavaju životi. Prva tri puta to sam učinio još u bivšoj JNA, a planiram to raditi dok god me zdravlje bude služilo“, rekao je Ivo, kojemu je predsjednik DDK Gradac Petar Peko uručio prigodne darove za okruglo, 50-to, darivanje krvi. Priznanje je dobio i Jurica Tomašević, također, za 50 darivanja, Baldo Šutić za 30 darivanja, Nikola Vukelić za 20, te Perica Bebić i Mihovil Bartulović za deset darivanja.

“DDK Gradac već punih 27 godina zadovoljava potrebe za tekućinom koja spašava živote za cijelu Općinu Gradac, kao i za brojne turiste koji na ovom području borave tijekom ljetnih mjeseci. Akcije organiziramo tri puta godišnje. Pozivamo sve ljude koji nam se žele pridružiti da dođu i sudjeluju u ovim humanitarnim aktivnostima“, rekao je predsjednik DDK Gradac Petar Peko.

1.. 2.. 3.. 4..

5.. 6.. 7.. 8..

9.. 10 11 12

13 14

O ovoj akciji čitajte u novom boju Makarske kronike (utorak).

Share.

About Author

Comments are closed.