Josip Bilić: Općina mi je iščupala sve masline i cvijeće iz vrta. Načelnik Burić: Jesmo, to zemljište nikad nije bilo njegovo, gospodin je poznati uzurpator

0

Nakon što se nedavno vratio iz Švedske, Josip Bilić ostao je šokiran prizorom koji je ugledao ispred svoje kuće u Gradcu. Naime, kako tvrdi, Općina Gradac srušila mu je cijeli vrt ispred kuće i pretvorila ga u protupožarni put, nakon čega se obratio i načelniku Matku Buriću.

Međutim, sastanak nije prošao najbolje jer ga je, kako kaže, Burić izbacio iz ureda, piše Slobodna Dalmacija

bilic

– Općina je izrovala cijeli naš posjed i iščupali su pet stabala maslina i cvijeće koje je moja supruga sadila. Sve je to bilo uredno, a sada su zatrpali i potok koji sam ja bio očistio, a preusmjerili su ga na moju kuću. Vrt je bio predivno uređen i obložen kamenom i svi su nam se divili, a sada ga je Općina srušila – ogorčen je Bilić, koji je potom otišao u zgradu Općine kako bi porazgovarao s načelnikom Burićem.

Prijava policiji

– Jako sam ljut. Dok je načelnik bio Ivo Kosović, sve je bilo u redu. Ali Burić me nije htio primiti mada sam se dan prije najavio za sastanak, nego me je izbacio iz ureda i počeo se derati na mene – iznosi Bilić, koji je cijeli slučaj prijavio policiji, kao i krađu stabala maslina.

ovako je bilo ranije

S druge strane, grački načelnik Burić tvrdi sasvim suprotno.

– Zemljište uz kuću Josipa Bilića nikada nije bilo u njegovu vlasništvu, nego je on uzurpirao javnu površinu s koje je sve uklonjeno po nalogu Općine. Državno zemljište počeo je koristiti još za vrijeme bivše države, i ja kao načelnik nikada neću dopustiti da itko uzurpira javnu imovinu. Gospodin koji u Gradcu boravi 10 dana misli da je bogomdan jer je poznati uzurpator u Gradcu. I točno je da sam ga izbacio iz ureda, u koji je doslovno upao, i to kad sam imao sastanak s drugom strankom, a još je vikao i galamio – kazao je Burić.

buric

Dijana Turić

Tom Dubravec/Cropox

Share.

About Author

Comments are closed.