VELIKO PRIZNANJE: Stanislav Soldo dobio nagradu “Zlatno pero”

0

Završena je Sabatina-Međunarodni susret vinara i vinogradara, koja se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije održavala u Cavtatu. Ocjenjivana su 383 uzorka vina i jakih alkoholnih pića iz jedanaest hrvatskih županija te susjedne BiH.

Proglašeni su šampioni Sabatine, a nagrade su podijeljene za kategorije: mlada vina, otvoren vina, buteljirana vina i jaka alkoholna pića.

Među ovogodišnjim laureatima Sabatine je i novinar Slobodne Dalmacije, Stanislav Soldo, koji je dobio nagradu „Zlatno pero“ za promicanje, vinogradarstva, vinarstva i zadrugarstva.

Nagrada ide u prave ruke-ističu u Zadružnom savezu Dalmacije.

Stanislav Soldo dugogodišnji je novinar Slobodne Dalmacije, a izvještava s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Posebno su zapaženi njegovi članci o vinogradarstvu, vinarstvu, berbama, prošeku, težačkim problemima i zadrugarstvu. U svojim tekstovima ponekad je opravdano kritičan, ali često i pohvali projekte, djelovanje i radove iz domene vinogradarstva koji to zaslužuju. Posebno su zapaženi njegovi tekstovi u Slobodnoj Dalmaciji o vinogradarstvu i zadrugarstvu Pelješca i doline Neretve. U nekoliko navrata je ažurno i objektivno izvještavao sa Sabatine i Noćnjaka-stoji među ostalim u obrazloženju odluke o dodjeli nagrade Zlatno pero, novinaru Stanislavu Soldi.

s

s 1

s2

s3

s4

 

Share.

About Author

Comments are closed.