ČESTITAMO: AMK RACING TEAM PLOČE obilježava 20 godina djelovanja!

0

AMK Racing Team Ploče slavi hvale vrijedan jubilej – 20 godina djelovanja.  Klub je osnovan  2001. godine .u cilju natjecanja i promicanja auto moto sporta,  druženjima kroz moto sekciju i rad s djecom kroz održavanje dječjih biciklijada i edukacije djece u akcijama  pod nazivom ,,Biciklom u promet“. Kroz pločanski AMK prošlo je dosta zaljubljenika u automobile i motore, a danas je klub dosta pomlađen i novi članovi se educiraju uz pomoć povjerenstva HAKS-a, Hrvatskog auto karting saveza. Tako je osnovan tim sudaca u raznim disciplinama auto sporta, a iz Ploča su regrutirani suci klupskog i nacionalnog ranga. Ove godine je, tako, jedan član AMK Racing Teama Ploče sudjelovao na VRC-u, poznatom svjetskom reliju kao člana tehničke komisije. Riječ je o Anatolu Tomaševiću Grumfu, ujedno i predsjednik kluba.

a1 a2 a3

„Jednostavno nastojimo održati klub i biti aktivni u svakom pogledu, a sve to nam donosi i rezultate. U nizu godina iza nas naš klub je ostavio veliki trag kako u humanitarnom radu tako i u  sportskim natjecanjima, radu s lokalnom zajednicom, udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata i svim drugima  koji su zatražili našu pomoć u bilo kojem smislu, a na dobrobit šire zajednice. U 20 godina neprekidnog rada organizirali smo više humanitarnih akcija, bilo koncerta, moto partija ili auto moto susreta, a prikupljeni novac smo donirali potrebitim osobama iz naše sredine“, rekao je Josip Barbir, jedan od najaktivnijih članova kluba.

a4 a5 a6

U AMK Racinig Teamu Ploče ne kriju zadovoljstvo rezultatima ostvarenima u godini na izmaku. U natjecateljskoj sezoni automobilizma, kao klub ostvarili su 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske, regija Jug. Pločanski vozači – natjecatelji odvozili su pet auto slaloma, četiri brdske utrke, pet super slaloma, dva kronometra i četiri OSV-a. I kao pojedinci ostvarili su izvrsne rezultate, što je u klub donijelo dodatno samopouzdanje i zadovoljstvo. Osim toga, u 2021. godini organizirali su i jednu utrku auto slaloma u Metkoviću, gdje također imaju svoje članove i prijatelje, što je još jedan dokaz kvalitetnoga rada. Kao klub natjecali su se i u disciplini Auto Croasa na državnom i na regionalnom prvenstvu i postigli zapažene rezultate.

a7 a9 predsjednik anatol tomasevic sa clanicama kluba a9

Povodom proslave Dana branitelja grada Ploča AMK-ova sekcija baykera organizirala  je defile motorima kroz Ploče, u čemu su im se pridružili i drugi moto klubovi iz doline Neretve, i Makarskog primorja. Niz godina organiziraju doček  karavane Prevlaka – Vukovar, pod geslom „Zajedno u ratu zajedno u miru“.

Što se tiče ovogodišnjih humanitarnih aktivnosti, s već spomenutim baykerima. organizirali su Auto moto meet  na pločanskoj rivi koji je privukao veliki posjetitelja, a novčana sredstva su donirana za rehabilitaciju jednog sumještanina. U ovo blagdansko vrijeme, sudjelovali su, u suradnji s udrugom Radost i s Turističkom zajednicom grada Ploča, kao moto mrazovi, u podjeli darove najmlađima.

„Ponosan sam na sve što smo postigli u ova dva desetljeća. Još uvijek se sjećam prve ekipe entuzijasta koja je osnivala klub, Vedrana Gradca, Tihe Pažina, Denisa Batinovića Pekme, Gorana Škorputa, Ante Bebića i drugih. Poseban naglasak bio nam je radom s djecom, koju smo, u suradnji sa školom, vodili na državna natjecanja. Vrijedilo je i nastavljamo dalje“, rekao je Anatol Tomašević, prvi i do sada jedini predsjednik pločanskoga kluba, koji tu funkciju obnaša punih 20 godina.

a10 a11 a12

AMK Racinig Team Ploče, koji je član sportske zajednice grada Ploča, broji 30 članova, jako dobrih i vrijednih ljudi, koji pločanskoj i široj javnosti šalju srdačnu čestitku i žele sretnu i uspješnu novu godinu.

O ovoj temi čitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika koji će na pločasnkim kioscima biti od petka ujutro!

 

Share.

About Author

Comments are closed.