Neretvani više neće putovati na specijalističke preglede u Dubrovnik i Split

0

U Metkoviću uskoro počinje raditi Dnevna bolnica koja će djelovati u sastavu Opće bolnice Dubrovnik. Tim povodom župan Dubrovačko neretvanski, Nikola,Dobroslavić sa suradnicima obišao je prostorije dnevne bolnice koje se upravo opremaju, piše Dubrovacki vjesnik

– Zadovoljan sam ovim što smo vidjeli. U dnevnu bolnicu će dolaziti specijalisti pa stanovnici doline Neretve više neće morati na preglede ići u Dubrovnik-kazao je Dobroslavić.

Capture1

Za nekoliko uslijediti će tehnički prijem zgrade dnevne bolnice. Nakon toga se izdaje uporabna dozvola i bolnica može početi sa radom. Također u ovoj novoobnovljenoj zgradi, točnije u višku prostora useliti će udruga Prijatelj koja će pružati usluge djeci ali i odraslim osobama sa poteškoćama u razvoju. Vrijednost tih radova je oko 7 milijuna kuna koje će osigurati županija Dubrovčko-neretvanska uz sufinanciranje grada Metkovića.

To će biti veliki dobitak ne samo za Metković i dolinu Neretve nego i za Pelješac-kazao je Dobroslavić.

Capture2

Iako su neki govori da se dnevna bolnica nikad neće napravit evo smo svjedoci da ona napravila. Našim sugrađanima će se omogućiti brojni specijalistički pregledi u našem gradu i oni više neće morati odlaziti u Dubrovnik ili Split-kazao je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan istaknuvši da će se otvaranjem dnevne bolnice zdravstvena zaštita u dolini Neretve podići na jednu veću razinu.

Zahvalio je županiji Dubrovačko-neretvanskoj koja je u ovu dnevnu bolnicu utrošila preko 16 milijuna kuna. Dodao je da će se na prostoru od oko 600 kvadrata neiskorištenog prostora urediti centar za djecu sa poteškoćama u razvoju koji će 75 posto financirati županija a 25 posto grad Metković.

Stanislav Soldo/Dubrovački vjesnik

 

Share.

About Author

Comments are closed.