Noć muzeja: Virtualna šetnja u Muzeju Narone

0

Hrvatsko muzejsko društvo po sedamnaesti put organizira Noć muzeja u Hrvatskoj. Ove godine tema ove popularne manifestacije su Muzeji – između stvarnog i digitalnog. Uvjeti održavanja su slični onim prošlogodišnjim, poručuju iz Arheološkog muzeja Narone koji već tradicionalno, sudjeluje na Noći muzeja, Dubrovacki vjesnik

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i mjere za muzeje propisane odlukom Stožera od 8. siječnja, kojima zbog prostornih ograničenja ne možemo udovoljiti, odlučili smo da muzej u petak 28. 1. 2022. g. u večernjim satima bude zatvoren za posjetitelje. Za sve one koji se odluče za posjet ulaz u muzej slobodan u petak, 28. siječnja od 9:00 do 16:00, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Capture

Program koji je bio osmišljen za ovogodišnju manifestaciju bio je posvećen 145. obljetnici prvog arheološkog istraživanja u Naroni – Vidu. Nakon mjera od 8. siječnja većinu predviđenih aktivnosti smo otkazali osim izložbe Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.). Stoga nam je čast pozvati Vas da u večernjim satima 28. siječnja u izlogu bivšeg prostora Gradske knjižnice u centru Metkovića razgledate izložbu i saznate što je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina. Izložbu ćete moći razgledati do 28. 2. 2022. g.  Koji žele mogu razgledati muzej u večernjim satima na muzejskoj web stranici i poveznici virtualne šetnje.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji ovogodišnjeg programa, a pogotovo kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu na fotografijama spomenika i uloženom trudu, kao i onima kojima smo zbog epidemiološke situacije ovom prilikom otkazali suradnju. Nadamo se skorom stvarnom susretu u Vidu-poručili su iz uprave Arheološkog muzeja u Vidu.

Stanislav Soldo/Dubrovački vjesnik

Nikola Vilić/Cropix

Share.

About Author

Comments are closed.