Građani dragovoljno predali veću količinu oružja i streljiva

0

Tijekom proteklih pet dana, građani su anonimno, u pet navrata pirotehničarima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dragovoljno predali dvije puške, dvije automatske puške, jedan pištolj, preko tri tisuće komada streljiva, tri tromblonske mine, deset ručnih bombi, jedan signalni pištolj i poluautomatski pištolj s pripadajućim spremnikom.
Svo dragovoljno oružje i streljivo je pohranjeno u sigurnosni kontejner do uništenja.

Zahvaljujemo se građanima na dragovoljnim predajama, a ovim putem pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene  su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 503 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 253 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 56 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih zbog isteka prometne dozvole.    

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,59 g/kg izmjerena je u noćnim satima, 29. siječnja, 39-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Obali pape Ivana Pavla II u Gružu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.290,00 kuna izrečena je 29-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u popodnevnim satima jučer, 30. siječnja, zaustavljen i kontroliran u Ulici Iva Vojnovića kada je testom na opojne droge utvrđena prisutnost na iste, nakon čega mu je određeno testiranje krvi i urina radi analize što je odbio. Osim toga, kod njega je pronađena manja količina amfetamina.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.