Kominjani uživali u „Drugu lovcu“

0

Brojni Kominjani sinoć su uživali u komediji „Drug lovac“, koju su u Domu kulture izveli glumci amateri iz Ploča i Metkovića.

Predstava je osmišljena prema tekstu francuskog dramaturga Georgesa Feydeaua, a prilagođena je ovdašnjem ambijentu i prilikama (radnja se odvija 1965. godine), odnosno odražava duh ovoga kraja, jezika, ljudi i navika koji je nama blizak i prepoznatljiv. Za to se pobrinula Metkovka Ivana Čarapina, koja je tekst lokalizirala i prilagodila, a režiser je Radovan Marčić.

Od osmero glumaca, koji su oduševili kominsku publiku, četvero ih je iz Metkovskog amaterskog kazališta, a četvero iz Ploča.

To su: Toni Krilić Skuša (lovac), Željka Bulić (lovčeva žena), Damir Kozarić (dr. Mandć), Josip Talajić (drug Bebić), Dino Čolaković (Puba), Radoslav Vrdoljak (inspektor Džepina), Jasminka Vrdoljak (gđa Filomena) i Ezla Glučina (Ljubica).

Predstava je trajala preko sat i pol, a iza uspješnog ostvarenja stoji tri mjeseca rada i odricanja ovih vrijednih i talentiranih glumaca amatera, čija je vrijednost prepoznata i na širem području, pa će upravo oni predstavljati našu Županija na Festivalu amatera glumca koji će se održati u Vodicama u dva termina (20.-22. svibnja) i (27.-29.svibnja) ove godine.

z1 z2 z3 z4 z5 z6 z7 z8 z9 z10 z12 z13 z14 z15 z16

Slike: Jure Zovko

Share.

About Author

Comments are closed.