Close Menu
Portal Rogotin – Hrvatska
    Facebook
    NAJNOVIJE
    • SRCE GRACA: ZAVIČAJNA ZBIRKA KOJA ČUVA MEMORIJU MJESTA 
    • OŠ Opuzen i ove godine sudjeluje u nacionalnoj kampanji „Mama, budi zdrava“
    • 5. Mini kup regata VSD-a u Splitu
    • UMA Metković, 4. kolo: Bobovištu derbi uz prvi poraz Škrape
    • Policija provodi pojačani nadzor prometa uz uporabu bespilotnih letjelica (dronova)
    • Vela Luka – policija uhitila ponavljača prometnih prekršaja – privremeno mu oduzeto vozilo i kažnjen s 3.600 eura
    • Odgojna skupin Gusari iz Dječjeg vrtića Komin izvest će predstavu ˝Zrno pšenice˝
    • “Pasičini smo vratili dušu, otkrili su je i turisti, još da selo dobije struju i vodu…”
    Portal Rogotin – Hrvatska
    • Naslovnica
    • Vijesti
      • Hrvatska
      • Županija DN
      • Ploče
      • Rogotin
      • Dolina Neretve
      • Makarsko primorje
    • Šport
      • Nogomet
      • Rukomet
      • Ostalo
    • Kultura
    • Komentari
    • Povijest
    • Religija
      • Dolina Neretve – sakralni objekti
      • Duhovna poruka
    • Zanimljivosti
    Portal Rogotin – Hrvatska

    Hrvatska na listi skrivenih bisera svijeta, hvale kamenice iz Malog Stona i pelješko vino

    30.06.2022

    Osim toga, spominju i tartufe te dodaju kako Hrvatska ima živahnu gastronomsku scenu, javlja Dobra hrana, a prenosi Dubrovacki vjesnik.

    “U slučaju da svoja putovanja planirate tako da se sve vrti oko hrane, put na ove destinacije odobrene od strane stručnjaka odmah ćete poželjeti bukirati”, stoji u uvodu teksta na portalu Travel and Leisure. Oni su, naime, napravili popis 13 skrivenih bisera iz cijelog svijeta, destinacije koje vrijedi posjetiti ponajviše zato što nude dobru hranu. Na listi su se tako našli Hawke Bay na Novom Zelandu, José Ignacio u Urugvaju i Iraklia u Grčkoj, a pri vrhu popisa smjestila se i Hrvatska.

    “Od hrane inspirirane talijanskom kuhinjom, koja uključuje i istarske tartufe, do kamenica iz Malog Stona i vinarija na Pelješcu, ova zemlja ima zbilja živu gastronomsku scenu koja uključuje originalnu i ukusnu hranu. Uvijek svima preporučujem restoran Bokeria u Splitu”, za Travel and Leisure rekao je Gary Portuesi iz Authentic Explorations, inače savjetnik za putovanja, posebice orijentiran na Italiju i Grčku.

    Od nama bliskih zemalja, na listi se našao i Beč, kojeg je Gwen Kozlowski opisala kao destinaciju koje neprestano nudi nova mjesta s dobrom hranom, od restorana s Michelinovim zvjezdicama do malih taverni. Dodala je i kako je nedavno jela u Chez Bernard restoranu hotela Motto i uživala u društvu lokalaca te kako je nikada nije razočarao Zum Schwarzen Kameel, gdje voli otići na usputni obrok u danu.

    “Ništa nije bolje od Trzesniewski otvorenih sendviča koji se mogu pronaći po cijelom gradu”, napisala je Kozlowski.

     

    Share. Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email
    Najnovije vijesti

    SRCE GRACA: ZAVIČAJNA ZBIRKA KOJA ČUVA MEMORIJU MJESTA 

    OŠ Opuzen i ove godine sudjeluje u nacionalnoj kampanji „Mama, budi zdrava“

    5. Mini kup regata VSD-a u Splitu

    UMA Metković, 4. kolo: Bobovištu derbi uz prvi poraz Škrape

    Policija provodi pojačani nadzor prometa uz uporabu bespilotnih letjelica (dronova)

    lipanj 2022
    P U S Č P S N
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
    « svi   srp »
    ARHIVA
    R o g o t i n
    Copyright © 2015-2025 PORTAL ROGOTIN

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.