Hrvatski branitelji na putu prema Pelješkom mostu u Pločama se prisjetili poginulih za Domovinu

0

Hrvatski branitelji koji su iz Vukovara krenuli pješice na otvaranje Pelješkog mosta stigli su u Ploče i zapalili svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Ploča. U Pločama su ih dočekali članovi Udruge hrvatskih branitelja Grada Ploča, a nakon što su zapalili svijeće, otišli su na objed koji im je u prostorima Pastoralnog centra pripremio don Ante Bitunjac, župnik u župi Kraljice neba i zemlje.

1. 2.

Podsjetimo, četvorica hrvatskih branitelja, veterana, časnika i dočasnika HV-a u mirovini na poseban način će obilježiti otvaranje Pelješkog mosta i dugo očekivano cestovno spajanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje. Iz Vukovara su 18. lipnja krenuli idejni začetnik i voditelj akcije Nenad Kamenar, te  Božidar Sambolec, Miljenko Varga i Krasnodar Špoljarić. Put je dugačak preko tisuću kilometara, a na Pelješki most planiraju doći na dan otvaranja, u utorak. Na pola puta priključio im se i Jospi Hunjet, a u kamperu koji ih prati i osigurava im logistiku su Jasenko Rafaec i Antun Jurenec. Svakodnevno pješače  preko 30 kilometara, a logistički im pomaže Ministarstvo branitelja.

3. 4.

Prošli su kroz brojne gradove, od Osijeka, preko Našica, Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Karlovca, Knina, Splita, Makarske da bi došli do Ploča, odakle nastavljaju svoj put.

Istaknuli su kako se žele pokloniti žrtvi branitelja koji nisu dočekali skori povijesni dan i još jednom podsjetiti na njihovu ulogu u obrani Domovine.

5. 6.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.