Kako odabrati pravu veličinu nogometne obuće?

0

Kako biste postigli najbolje rezultate i osjećali se udobno tijekom igre, veoma je važno da odaberete pravu veličinu nogometne obuće. Uz nekoliko praktičnih savjeta ćete puno lakše naći pravu veličinu koja će vam pomoći da zablistate na nogometnom terenu.

rsz_football-scene-stadium-with-close-up-soccer-shoe-kicking-ball_2

Sada je pravo vrijeme za odabir nove nogometne obuće. Ukoliko vas oduševljava poznata marka Mizuno, svakako posjetite https://www.r-gol.com/hr/rasprodaja-kopacki-mizuno gdje ćete naći nevjerojatnu ponudu po iznimno povoljnim cijenama, a obožavatelji marke Joma će doći na svoje ako posjete https://www.r-gol.com/hr/joma-tenisice-za-dvoranu.

Vrlo važan korak koji je najbolje napraviti na početku je mjerenje stopala. To možete napraviti u udobnosti vlastitog doma, a sve što vam treba su papir, olovka i ravnalo. Stopala mjerite poslijepodne jer će tada biti nešto raširenija i veća. Također izmjerite oba stopala jer jedno može biti malo veće što je sasvim normalno iako se razlika ne vidi golim okom.

Najprije uzmite čisti papir. Važno je samo da vam stopalo stane na njega, a da ga ne prekoračite. Zatim stanite na papir dok nosite čarapu s kojom ćete igrati. Ako vam netko pomaže, zamolite ga da uzme olovku i njome ocrta vaše stopalo. Ako to radite sami, pokušajte držati olovku što okomitije dok ocrtavate. Pomoću ravnala ili bilo čega drugog što može izmjeriti duljinu u centimetrima saznajte kolika je udaljenost između dviju točaka linije koje su najudaljenije jedna od druge, dakle od pete do nožnih prstiju. Zatim zapišite ili zapamtite izmjereni broj centimetara. Isti postupak ponovite i s drugom nogom. Kao što smo već spomenuli, mogla bi biti nešto kraća ili dulja. Tada ćete imati dva broja koji su, nadamo se, isti ili barem vrlo slični. Zapamtite ili zapišite samo veće od njih. Nakon toga uzmite konačni broj i dodajte mu 4 do 8 milimetara. Ako znate za sebe da volite imati dosta prostora u obući, dobro će vam doći 8 milimetara, ali ako volite nositi usku obuću, a pritom nemate problema sa širokim stopalima, 4 milimetara ili nešto blizu tog broja će biti apsolutno dovoljno. Ako se odlučujete za kožnu obuću, nemojte dodavati ni milimetar jer će se kožna obuća dovoljno rastegnuti kako bi se prilagodila vašim nogama. Kada izmjerite svoja stopala, posjetite https://www.r-gol.com/hr i odaberite obuću za nogomet koja vam se sviđa i odgovara vašim potrebama te kliknite na dostupne veličine.

Prije nego zaigrate u odabranoj obući, svakako ju isprobajte i provedite u njoj barem sat vremena prije odlaska na teren. Isprobajte ih u svakom položaju u kojem se noga može naći. Pokušajte hodati, potrčati i skočiti. Ako se ne osjećate dobro u odabranom paru, zamijenite ga. Iznimka je kožna obuća kojoj treba nešto više vremena da se prilagodi vašim stopalima, zato u tom slučaju budite nešto strpljiviji.

 

Share.

About Author

Comments are closed.