Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija

0

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva vas na interaktivna predavanja na temu:

Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija 

Napuštanje i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu. Novi koncept razvoja ruralnih područja nameće moderno poslovanje sela s digitalnim pristupom tržištu i digitalnim inovacijama. Cilj je poticanje inovativnih rješenja za poboljšanje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti ruralnih područja.

Nastavno na navedeno, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u okviru Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, organizira radionicu “Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija” koja će se održati s početkom u 10.00 sati:

  • 21.09.2022. – Župa dubrovačka – OPG Miloslavić (Put Radovine 56 A, Buići)
  • 22.09.2022. – Pelješac – Općina Ston (Trg kralja Tomislava 1, Ston)
  • 23.09.2022. – dolina Neretve – Agro etno park Žabac (Badžula 2, Badžula)

Predavanje će održati doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede. Poseban naglasak će biti na mogućnosti povezivanja tradicije i digitalizacije u kontekstu turizma i poljoprivrede. Kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, predstavit će se tvrtka Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji. Također, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, predstavit će dugoročnu viziju za razvoj ruralnih područja do 2040. godine, Udruga Agroturizam Konavle, predstavit će rad i ciljeve Udruge, dok će RA Dunea predstaviti Europski zeleni plan.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom”.

 

Share.

About Author

Comments are closed.