Koncert ” Na osvit sveta Božića” okupio izvođače iz Gradca, Drvenika, Vrgorca, Metkovića i Orebića

0

Povodom božićnih blagdana, u crkvi Svetoga Mihovila u Gradcu održan je koncert „Na osvit sveta Božića“ na kojem su se izvodile hrvatske tradicijske božićne pjesme. Uz Ženski vokalni sastav Gradac i ujedinjena dva mandolinska orkestra Vrgorac i Metković, te Žensku klapu Viole iz Drvenika, nastupila je po prvi put Ženska klapa Nava s Orebića, i mješovita Klapa Geta također s Orebića. Koncert je trajao sat i pol vremena u dobro popunjenoj gračkoj crkvi.

Antea i Kristina iz ujedinjenog mladog Mandolinskog orkestara iz Grada Vrgorca i Grada Metkovića na samom početku koncerta izveli su Božićnu tradicionalna pjesmu iz Crkve u Crnoj Gori.

Uvodne riječi pripale su gračko – briškom župniku fra Boni Biliću, koji je i u završnim riječima na kraju koncerta zahvalio svim izvođačima, posebno gostima koji su došli po prvi put s Orebića, a zahvalio se i direktorici TZO Gradac kao suorganizatoru koncerta, s kao i gosp. Tonču Raspudiću, koji je priredio prigodnu večeru za sve izvođače u svom Hotelu Sunce u Gradcu.

Voditeljica programa bila je Ivana Pudar Pećar, glavni koordinator Ivana Andrijašević, a koncert je zaključen zajedničkom izvedbom pjesme “Radujte se narodi”.

Slike: Darko Šutić

garadac_bozic (1) garadac_bozic (2) garadac_bozic (3) garadac_bozic (5) garadac_bozic (6) garadac_bozic (7) garadac_bozic (8) garadac_bozic (9) garadac_bozic (10) garadac_bozic (11) garadac_bozic (12) garadac_bozic (13) gradac - ozic 14

Share.

About Author

Comments are closed.