Narodna knjižnica Ploče: Shivine priče-čitaonica

0

Ove subote, 18. 3. u 10 sati autorica Ana Karlović čitat će našim malim posjetiteljima iz svoje (još neobjavljene) slikovnice “Shivine priče”. Pozivamo djecu od 6 do 9 godina na ugodno druženje uz pjesme proizašle iz stvarnih iskustava i dogodovština autorice Ane i psa Shive. Autorica je ta druženja zapisala kao pjesme prvo za svoje unuke, a onda odlučila podijeliti s drugom djecom u obliku slikovnice.

Shivine-price_sm

Ana Karlović o slikovnici:

Već devet godina, Shiva i ja svakodnevno provedemo najmanje 2 sata u šetnji po brdima i poljima, borovim proplancima, cvjetnim tratinama, puteljcima uz more, a posebna fešta je kad se odvezemo na Ušće, gdje se Shiva rastrči po pijesku kojeg je Neretva donijela i prostrla baš za igru, posebno dječju… već devet godina svako jutro pozdravljamo sunce na izlasku, a ponekad ga i na počinak otpratimo.

Iz tih druženja, noseći u mislima djecu, one najmlađe i najmanje, Marka, Miru, Lea i Maxima, uz silan poticaj prirode koja progovara iz svakog grma, stabla, cvijeta, ptičje graje u jutarnjim satima… nastale su pjesmice za djecu.

Autorica Ana Karlović, rođena 1946.g. u Blacama, tamo gdje Neretva ljubi more.

Narodna knjižnica Ploče

 

Share.

About Author

Comments are closed.