U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

0

U Dnevnoj bolnici Metković, koja je otvorena u prosincu prošle godine, do danas je pregledano 1150 pacijenata.

Tim povodom Dnevnu bolnicu su danas posjetili župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelja Đurđica Popović i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

„Obilježili smo na neki način tisućitog pacijenta, tj. konkretno ovdje je do danas pregledano 1150 pacijenata iz neretvanske doline i to samo potvrđuje da ovaj projekt, koji smo uspjeli realizirati, funkcionira onako kako je to i zamišljeno. Mislim da je to najbolja poruka svima onima koji su sumnjali u opravdanost i uspješnost otvaranja Dnevne bolnice u Metkoviću.“, kazao je župan Dobroslavić te istaknuo kako je cilj svakako postignut.

6

Gradonačelnik Metkovića također se složio kako je ovo još jedan dokaz da je otvaranje Dnevne bolnice bilo više nego opravdano i potrebno. „Našim sugrađanima značajno je jednostavnije dolaziti na preglede ovdje nego putovati u Dubrovnik, a ovaj broj to potvrđuje. Mi u Gradu brinemo o zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana i kontinuirano radimo na poboljšanju zdravstvene zaštite, pa i kroz proračun svake godine izdvajamo 500 tisuća kuna, a tako ćemo nastaviti i dalje.“

„Broj pacijenata koji je pregledan dosada u Dnevnoj bolnici u Metkoviću dokaz je da radimo dobrim tempom“, istaknuo je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić te dodao kako je dnevni ritam otprilike 15 pacijenata, kada su dani s po dva specijalista i više, a što je otprilike i broj obrađenih pacijenata i kod specijalista u dubrovačkoj bolnici.

„Dakle, 1150 pregledanih pacijenata, 60 malih kirurških zahvata i mi smo uhvatili ritam koji je održiv, a u skladu s kadrovskim kapacitetima naše bolnice. Nama je održivost Dnevne bolnice u Metkoviću najvažnija, pa nekim danima u tjednu imamo i po dva specijalista, kao što je to npr. danas“, kazao je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić. Podsjetio je i na djelatnosti koje su pacijentima Doline Neretve dostupne u Dnevnoj bolnici: interna medicina, kardiologija, vaskularna, torako-vaskularna i plastična kirurgija, traumatologija, ortopedija, psihijatrija i dermatologija te dodao kako se radi i na dodatnim djelatnostima: „Želimo dovesti i anesteziologa kako bi se ovdje radili pred-operativni anesteziološki pregledi“

 

Share.

About Author

Comments are closed.