Tea Pijević kandidatkinja za EHF igračicu godine

0

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je listu sa 56 igračica koje konkuriraju za najbolju igračicu godine, a među njima je i vratarka hrvatske reprezentacije Tea Pijević, pišu Sportske novosti.

EHF je objavio listu sa 56 igračica po pozicijama, koje su kandidatkinje za najbolju igračicu “Starog kontinenta”. Birat će se i najbolja sedmorka, kao i najbolja obrambena igračica.

Glasovanje za igračice traje do 25. svibnja, a Gala večer dodjele nagrada EHF Excellence Awards održat će se 26. lipnja u Beču.

U glasovanju će sudjelovati igračice, treneri, novinari, ali i navijači koji za svoju omiljenu rukometašicu mogu glasovati putem službene aplikacije EHF-a “Home of Handball”.

Među kandidatkinjama je i vratarka hrvatske reprezentacije Tea Pijević koja je posljednje tri godine igrala za Albu Fehervar, a od ove sezone brani za Gloriju Buzau.

Osim Pijević, na listi je još šest vratarki Francuskinja Cleopatre Darleux (Brest), Norvežanke Katerine Lunde (Vipers Kristiansand) i Silje Solberg (Gyor), Mađarica Melinda Szikora (Bietigheim), Nizozemka Yara Ten Holte (Borussia Dortmund), te Dankinja Sandra Toft (Gyor).

Muški kandidati bit će imenovani nakon četvrtfinala EHF Lige prvaka.

KANDITATKINJE:

Vratarke:

Cleopatre Darleux (Fra/Brest)

Katrine Lunde (Nor/Vipers Kristiansand)

TEA PIJEVIĆ (HRV/Alba Fehervar)

Silje Solberg (Nor/Gyor)

Melinda Szikora (Mađ/Bietigheim)

 

Share.

About Author

Comments are closed.