Komin proslavio zavjetnu svetkovinu: Danas nije lako biti kršćanin, ali je moguće. To nam dokazuju naši sveci i svetice

0

U Kominu je svečano proslavljena zavjetna svetkovina svete Barbare, nošenjem kipa u procesiji oko crkve i misnim slavljem kojeg je predvodio kominski župnik don Dražen Dukić.

Don Dražen je istaknuo kako su zbog njene ljepote mnogi mladići Barbari iskazivali svoje simpatije, da je dolazila u dodir s kršćanima, što je u to vrijeme bilo jako opasno, jer su bili progonjeni zbog svoje vjere u Boga. Kad slavimo svece, svetice, mučenike i mučenice, potrebno je istaknuti njihovu hrabrost, ustrajnost i upornost, koje su dovele do toga da ih Crkva slavi i časti, a vjernici kršćani im se mole, uzimaju ih za svoje zaštitnike župa, zavjetne blagdane, kao što je to u našoj župi”, rekao je u propovijedi don Dražen i istaknuo kako je sv. Barbara vlastitom smrću, i to od svoga oca koji joj je odrubio glavu, posvjedočila vjeru u Boga, dok je nama teško doći na misu i tražimo razna opravdanja.

„Mnogo je toga što nas u današnjem svijetu mami, privlači ili od Boga odvlači, zato je potrebna naša hrabrost ustrajnost, odgovornost, vjernost Božjoj riječi i našem Gospodinu. Nikada, pa ni danas, nije lako biti kršćanin, ali je moguće i to nam dokazuju naši sveci i svetice. Kao i generacije prije nas, i mi živimo u teškom, neizvjesnom, sudbonosnom razdoblju, u kojem se nad čovjekom nadvilo veliko razočaranje i neizvjesnost. Vidimo kako čovjek često sam želi biti Bog. Vjerovalo se da je čovjek u stanju preobraziti lice zemlje, na neki način stvoriti raj na zemlji. Ne da se to nije ostvarilo, nego, možemo biti sretni ako čovjek svojim ponašanjem ne uništi zemlju”, rekao je don Dražen i podsjetio kako je naš život jedno veliko Došašće, iščekivanje Isusa Krista.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

 

Share.

About Author

Comments are closed.