Nakon Dubrovnika i Metkovića gradit će se još dva Centra za djecu s poteškoćama u razvoju

0

Potpredsjednici Vlade RH i ministri Branko Bačić i Oleg Butković sa suradnicima su obišli završene radove  na uređenju  Centra za djecu s poteškoćama u razvoju koji se na dva kata nalazi u zgradi Dnevne bolnice u Metkoviću. Riječ je o investiciji vrijednoj 450 tisuća eura, od čega je udio Grada Metkovića 33 tisuće eura, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 47 tisuća eura, dok je, uz donaciju Privredne banke Zagreb, ostatak sredstava osigurala Dubrovačko – neretvanska županija.

Đurđica Popović, županijska pročelnica za zdravstvo, obitelj i branitelje provela je posjetitelje i upoznala ih sa sadržajima namijenjenima djeci, a Centar će započeti s radom nakon skorog odabira udruge koja će koristiti prostor.

1 2 3 4

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta. „Riječ je o hvale vrijednom projektu, jer, na žalost svjedoci smo da u Dolini Neretve i našoj županiji ima dosta djece s poteškoćama u razvoju, ovaj Centar će im omogućiti ranu detekciju i, ono što je najvažnije, ranu intervenciju“, rekao je Milan..

„Vrlo smo ponosni na ovaj sjajan projekt. Ovo je drugi centar koji smo realizirali u našoj županiji, nakon Centra Dva skalina u Dubrovniku. Zahvaljujući milijunskim sredstvima koji je osigurala Vlada RH, radit će se brojni projekti na otocima i poluotoku Pelješcu, a među njima će biti i dva ovakva centra, na Korčuli i na Pelješcu“, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i najavio brojne projekte Vlade na području ove županije.

6 7 8 9 10

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta i izrazio zadovoljstvo zbog planirane izgradnje drugih centara. Istaknuo je kako su, na žalost, ovakvi projekti danas postali nužnost. Bačić je također rekao kako je u Metkoviću razgovarano o nizu infrastrukturnih projekata bitnih za ovaj grad i Dolinu Neretve, čija se realizacija uskoro očekuje.

11 12 1413  15 16

Share.

About Author

Comments are closed.