Close Menu
Portal Rogotin – Hrvatska
    Facebook
    NAJNOVIJE
    • Poziv na 3. Luka Ploče Youth Cup
    • Detalji prometne nesreće u Slanom u kojoj je smrtno stradao motociklist
    • Sutra počinje Festival soli Ston 2025.
    • OBAVIJEST MASLINARIMA o ulovu odraslih jedinki maslinine muhe
    • OPREZ! Ulaganjem u kriptovalute ostala bez 70 tisuća eura
    • Dođite na Dječju ribarsku zabavu 29. kolovoza
    • Samostalna izložba skulptura „Tamo negdje na granici stvarnog i izmaštanog” Koraljka Grebena u Pučkom!
    • Otvoreno 65 natječaja za nova radna mjesta u Dolini Neretve
    Portal Rogotin – Hrvatska
    • Naslovnica
    • Vijesti
      • Hrvatska
      • Županija DN
      • Ploče
      • Rogotin
      • Dolina Neretve
      • Makarsko primorje
    • Šport
      • Nogomet
      • Rukomet
      • Ostalo
    • Kultura
    • Komentari
    • Povijest
    • Religija
      • Dolina Neretve – sakralni objekti
      • Duhovna poruka
    • Zanimljivosti
    Portal Rogotin – Hrvatska

    Ante Štrbić Fulin: Kao najbolji personal imali smo svog frizera, uniforme krojene po mjeri, goste smo posluživali u bijelim rukavicama…

    09.03.2024

    Župski hotel Astarea našao se na popisu šesnaest hotela u Hrvatskoj koji će zahvaljujući Nacionalnom planu oporavka i otpornosti biti rekonstruiran u hotel za obiteljski odmor tijekom cijele godine. Kako će Astarea izgledati nakon obnove još nije poznato, ali Župljani i zaposlenici uvijek se rado prisjete rada u ovom kultnom župskom hotelu. Jedan od njih je i poznati neretvanski ugostitelj Ante Štrbić Fulin koji je činio prvu postavu zaposlenika Astaree. U župskom hotelu počeo je raditi u listopadu 1971. godine kada je iz Ploča došao u Mline, piše Dubrovacki vjesnik

    zf1

    – Zahvaljujući Dubrovniku, Mlinima i hotelu Astarea postao sam ono što sam danas.

    Personal je bio vrhunski, plaće su bile vrhunske, ako vam samo kažem da smo bankete služili u bijelim rukavicama, da smo imali svoje frizere koji su nas šišali… Nismo nosili konfekcijsku robu nego se roba šivala prema nama, po mjeri, za bankete koji su se služili u frakovima. Bilo je to vrhunsko ugostiteljstvo, vrhunski gosti. Platežna moć im je bila pet puta veća nego danas i više se spremalo ribe u restoranu Studenac nego što se danas sprema u trećini Županije – priča nam Štrbić, dodajući kako su ga u Mlinima, u koje je došao sa sela, primili kao člana obitelji.

    zf2

    – Gostima se nudio puni pansion. Pila su se visokokvalitetna, flaširana vina. Primjerice ako bi gost u sobi 203 popio pola boce vina, napisao bi se broj sobe, stavila boca u frižider, hladila opet bi mu njegovu bocu iznio za večeru, takav je odnos i povjerenje bilo prema gostima i osoblju. Gosti su se za razliku od današnjih zadržavali po 15 dana u hotelu.

    zf3

    Točno su znali kad je kojem gostu rođendan, pa bi mu se poslalo cvijeće, a šefovi kuhinje bi napravili tortu ili neko iznenađenje. Zadovoljni gosti bi ispod vaze ostavljali bakšiš, koji bi konobar dijelio s ostalim osobljem – prisjetio se poznati neretvaaski ugostitelj.

    Cijeli tekst pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika.

    Slike: rogotin.hr i fg Dubrovnik nekada

     

    Share. Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email
    Najnovije vijesti

    Poziv na 3. Luka Ploče Youth Cup

    Detalji prometne nesreće u Slanom u kojoj je smrtno stradao motociklist

    Sutra počinje Festival soli Ston 2025.

    OBAVIJEST MASLINARIMA o ulovu odraslih jedinki maslinine muhe

    OPREZ! Ulaganjem u kriptovalute ostala bez 70 tisuća eura

    ožujak 2024
    P U S Č P S N
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    « velj   tra »
    ARHIVA
    R o g o t i n
    Copyright © 2015-2025 PORTAL ROGOTIN

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.