Ploče: policija održala Dan otvorenih vrata

0

U Pločama su danas brojni osnovnoškolci i srednjoškolci mogli saznati sve što ih zanima o policijskom pozivu

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska započela je s održavanjem Dana otvorenih vrata, a prva aktivnost održana je danas u sportskoj dvorani u Pločama.
Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije i opremu kriminalističke tehnike.

1 3

Policijski demo tim interventne jedinice policije prikazao je okupljenima vježbe primjene policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, uhićenje osobe i taktiku postupanja u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Prisutnima se predstavio i policijski službenik Marijan Juretić koji se svojom četveronožnom kolegicom – policijskim psom Issom pokazao vježbu pronalaska droge skrivenu u putnim torbama.

6 7

Osim njega, djeca su imala priliku upoznati i psa Rokya koji se koristi za zatitu državne granice i njegovog vodiča policijskog službenika Tomislava Zovka.

Sljedeći Dan otvorenih vrata održat će se sutra, u utorak, u Metkoviću s početkom u 13 sati.
 PU dubrovacko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.