U Pločama je pred brojnim zainteresiranim predstavnicima javnog, civilnog i privatnog sektora održana prva radionica u okviru izrade Glavnog plana turizma klastera Neretva. Organizatori radionice su Dubrovačko-neretvanska županija i županijski Zavod za prostorno planiranje, koji su izradu master plana turizma donje neretvanskog kraja naručili u studenome prošle godine. Zamjenica župana Marija Vučković izjavila je kako će se u okviru izrade ovoga dokumenta održati tri radionice u tri grada neretvanskog područja, a cjelokupni proces, od početka do kraja, biti potpuno otvoren zainteresiranoj javnosti čiji su inputi neophodni za izradu dobrog i provedivog dokumenta. Cilj je dokumenta uputiti na pravce ostvarivanja veće iskorištenosti turističke resursne osnove, stvaranja novih turističkih doživljaja i proizvoda, ali i poslužiti kao kvalitetna podloga za izmjene prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, koje su u tijeku.
Izrađivač je Institut za turizam, čiji su stručnjaci predstavili prvi dio dokumenta – analizu stanja i SWOT podlogu u prvom dijelu radionice, dok su u drugom njezinom dijelu zainteresirani dionici unosili svoje prijedloge i ocjene. Radionici su nazočili predstavnici gradova i općina iz doline Neretve, lokalnih turističkih zajednica, ustanova u kulturi, vlasnici restorana i smještajnih objekata, razvijači ruralnog turizma, predstavnici županijskih ustanova za zaštićene prirodne vrijednosti i prostorno uređenje, te LAG-a Neretva. Dokument je vrijedna 170 tisuća kuna.
NAJNOVIJE
- Prvi neretvanski putnički brod – pročitajte gdje i kada je vozio i kakva ga je sudbina zadesila
- NERETVA: Oprezno i s optimizmom put Posedarja
- JADRAN LP: Nastojati potvrditi status neugodnog gosta
- Prošlo je 140 godina! Željezničku prugu Sarajevo Ploče gradile Austro-Ugarska, Kraljevina Jugoslavija i SFRJ
- Županijski nogometni savez bez oprosta: Drastične kazne za vinovnike incidenta u Orebiću!
- Metkovska policija obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
- Besplatno predavanje na temu “Izvori financiranja za poduzetnike”.
- Otopljeni snijeg i masivna kiša potopili polja, 150.000 trsova vinove loze pod vodom. Vodu iz slavine obvezno prokuhati
