VIDEO SPORNOG TRENUTKA: Lađari Gospe Karmelske iz Krvavca traže diskvalifikaciju kominskih Gusara!

0

Iako je od Maratona lađa prošlo šest dana još uvijek se ne stišavaju strasti na terenu. Podsjetimo, ove godine pobijedila je ekipa Stabline, drugi su bili Argonauti Bjelovar a treći Gusari Komin. Međutim, lađarska udruga Gospe Karmelske iz Krvavca podnijela je krovnoj Udruzi lađa Neretve, koja je i organizator Maratona žalbu na ponašanje lađara Gusara Komin u kojoj traže njihovu diskvalifikaciju.

IMG_7497

Udruga lađara Gospe Karlemske ulaže žalbu na ponašanje UL Gusari Komin, veslača i navijača za vrijeme maratona i nakon njega-stoji u dopisu koje potpisuje predsjednik UL Gospe Karmelske, Zvonimir Krstičević.

Kao što je svima poznato četiri lađarske ekipe su se kod Krvavca odvojile od ostalih. Stablina, Gusar, Argo i Gospa Karmelska vodili su utrku.

Prve dvije ekipe su bile Stablina i Gusar a u pariću Stablini bila je Gospa Karmelska a Gusarima Bjelovar. I tada Gusar pokušava Stablini ući u parić te nas pokušavaju lađom izgurati prema obali-pojašnjava Zvonimir Krstičević.

sporni trenutak Maratona lađa na Neretvi 2018.

Lađe su se spojile o onda je uslijedila mučna scena.

– Veslač Gusara je udario našega trenera dva puta šakom u glavi i u vrat. Jasno je da smo svi nervozni i napeti ili toj ekipi to postaje pravilo i navika. I tu nije završilo jer se sve nastavilo na cilju u Pločama.

Po dolasku na cilj dok se lađa još nije ni vezala, vezali veslač Gusara Komin trčao je prema lađarima Krvavca u namjeri da se sa njima obračuna. Usput je napao predsjednika UL Gospa Karmelska, Zvonimira Krstičevića, pokidao mu majicu te je gurao sve oko sebe želeći uskočiti u lađu ali ga je spriječila policija.

– Dok se policija sa njime bavila barka sa navijačima Gusara došla je do naše lađe i jedan navijač je uskočio u lađu. Na svu sreću nije došlo do većeg obračuna jer ga je svladao interventni policajac, rekao je Krstičević, koji naglašava da sve ima dokumentirano i snimljeno.

IMG_7557

– Mislimo da je konačno došlo vrijeme da se nekim nečasnim radnja stane na kraj jer se ovakvi problemi svake godine guraju pod tepih i opravdavaju riječima-„dogodi se“. Napomenuti ću da smo mi na Maratonu prvi kažnjeni zbog navodnog puštanja konopa a nismo ga ni imali i na to smo upozoravali suce. Kažnjeni smo bez snimke i dokaza. Ali mi smo samo „Gospa Karmelska“ i na to smo ponosni jer nismo u subotu htjeli praviti nered jer je tu bila i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, smatra Krstičević koji kao jednino moguć rješenje očekuje diskvalifikaciju Udruge lađara Gusar Komin te kažnjavanje navijača za izazivanje napada.

Piše: Stanislav SOLDO

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.