TRADICIONALNI KUP SVETOG LIBERANA PRIPAO KOMINSKIM GUSARIMA

0

Danas su u Peračkom Blatu na Baćinskim jezerima održane brojne zabavne, kulturne i sportske aktivnosti.

Bogati program u Peračkom Blatu započeo je vrlo rano igrama za djecu u organizaciji AMK Racing teama, dok su odmah nakon toga svoj angažman upotpunili amaterski glumci bivšeg pločanskog kazališta “Mariani”. Oni su: Jasna Krilić, Toni Krilić i Duška Mušić. Dali su tako kulturni izričaj ovogodišnjem projektu Grada Ploča, Turističke zajednice Grada Ploča, AMK Racing Teama Ploče i udruge “Priroda i zajednica”. Navedeni organizatori projekt su nazvali, “Bajkoviti svijet Baćinskih jezera”.

Osim toga na rasporedu je bila likovna radionica voditeljice Ive Krilić, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

U nastavku posjetitelji su uživali u sportskom nadmetanju na ovogodišnjem Kupu svetog Liberana. Utrka koja se tradicionalno vozi na rutama Baćinskih jezera. Ove godine utrka je pred sami Maraton lađa na Neretvi okupila 10 lađarskih ekipa, koje ćemo također vidjeti na startu ispod Lučkog mosta u Metkoviću za tjedan dana.

Nastupe su zabilježile ekipe: Stablina, Gusari Komin, Gusari Komin 2, Sveti Ilija Metković, HRM, Gospa Karmelska Krvavac, Škrapa Momići, IV. gardijska brigada, Rogotin i Baćina.

U zanimljivoj utrci koju smo u live prijenosu pratili na facebook stranici portala Rogotin, Stablina i Gusari Komin kao jedni od favorita za pobjedu na ovogodišnjem Maratonu lađa vrlo brzo su se izdvojili te su vodili svoju borbu za prvo mjesto, koja je ipak u konačnici uvjerljivo otišla na stranu kominskih Gusara.

Konačni poredak:

  1. Gusari Komin
  2. Stablina
  3. Gusari Komin 2
  4. HRM
  5. Sveti Ilija Metković
  6. Gospa Karmelska Krvavac
  7. Škrapa Momići
  8. IV. gardijska brigada
  9. Rogotin
  10. Baćina

Nakon dodjele nagrada najboljim ekipama, program se nastavlja koncertom grupe Obala 5.

Piše i foto: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.