U DOLINI NERETVE OKO 50 OSOBA U KUĆNOJ IZOLACIJI

0

Na području Ploča i čitave doline Neretve i dalje nema osoba zaraženih koronavirusom, iako, očekivano zbog povratka određenog broja ljudi s brodova ili iz rizičnih zemalja, raste broj osoba koje se nalaze u 14-dnevnoj izolaciji. Trenutačno je takvih osoba u dolini Neretve oko 50.

Kao što smo već pisali, oni su u svojim stanovima i kućama potpuno izolirani od ostalih članova obitelji. Vrijeme izolacije provode u svojim sobama, a hrana im se dostavlja ispred sobnih vrata. Kada odlaze u WC obavijeste ostale članove obitelji da se sklone, kako ne bi došli u međusobni kontakt. Nakon toga WC se dezinficira i nije ga preporučljivo koristiti kraći vremenski period, najmanje deset minuta, uz uvjet da se prozrači. Neke osobe već  su odradile kućnu izolaciju.

Prevažno je u ovo vrijeme da se sve osobe koje dolaze ili rizičnih područja podvrgnu kućnoj izolaciji, jer bi njihovo drugačije ponašanje moglo uzrokovati velike probleme. Zato se poziva stanovništvo da eventualne  neodgovorne pojedince prijavi Sanitarnoj inspekciji, Policiji, epidemiolozima ili Centru za obavješćivanje (112).

Share.

About Author

Comments are closed.