„DALMATINKA“ PRVAK

0

Pobjedom u Metkoviću nad istoimenim 13-21 (4-8) drugoligašem „Dalmatinka“ je kolo prije konca prvenstva osigurala i teoretski prvo mjesto i na taj način nakon godine izbivanja vratila se u I. Hrvatsku rukometnu ligu.

Utakmicu vječitih rivala koji, zbog razlije u kvaliteti jednog i drugog sastava odavno to nije, mogli bismo krstiti kao „reviju promašaja“ u kojoj su domaće igračice ipak griješile više od suparnica iz Ploča. U samom početku Pločanke su se rezultatski odvojile, najprije na dva, a onda i na četiri pogotka razlike (poluvrijeme 4-8). Prvih trideset minuta karakterizira mali broj pogodaka, a veliki pogrešaka među koje spadaju i promašena po dva sedmerca sa svake strane.

Drugo poluvrijeme nije donijelo boljitak u igri, osim činjenice da smo vidjeli više pogodaka u obje mreže. Igračice s jedne i druge strane igrališta kao da su nadmetale tko će više puta pogriješiti. Ipak. Domaće su u tome bile „uspješnije“. Rukometašice „Dalmatinke“ su, kao i u drugim utakmicama ove godine, brzo prelazile iz zone obrane u napad i postizale pogotke u par dodavanja, dok se činilo da rukometašicama „Metkovića“ takav način igre baš i „nije drag“ pa su dugim napadima pokušavale poenirati. U tom su im donekle pomagali i suci neujednačenom ocjenom pasivne igre. Ipak, djelitelji rukometne pravde su podizanjem ruke često upozoravali domaće da će im oduzeti loptu, dok u slučaju napada gošća to nisu morali učiniti ni jednom.

U ovoj utakmici predzadnjeg kola u redovima domaćih posebno se istaknula Ivana Grmoja iako je igrala manje nego što smo očekivali, dok je kod „Dalmatinke“ bolja od ostalih bila Lucija Ivičević. Suci su bili na razini susreta.

Rukometni klub „Dalmatinka“ je nakon kratkotrajnog izbivanja opet stekao priliku ugošćavati najbolje ženske sastave u Hrvatskoj. Kažemo, stekao priliku jer je prvenstvo bilo samo prvo poluvrijeme u kojem je klub bio uspješan. Sada se igra drugo i kojem uprava ima još težu zadaću nego igračice na terenu. Naime, treba uvjeriti mjerodavne da je interes pločanske mladeži, a i Ploča kao grada u cjelini da neki klub nastupa u elitnom hrvatskom športskom društvu, pa makar to bila i prva  hrvatska rukometna liga za žene. Vjerujemo da će u tomu uspjeti.

Također treba kazati da je više klubova imalo pretenziju biti prvi. Neki, kao primjerice „Sinj“ vratio je iz „Zameta“ kadetsku i juniorsku reprezentativku Mastić, dok su se „Kaštela“ značajno pojačala odličnom vanjskom igračicom Olujić i bivšom reprezentativkom Anom Papak, dotle je „Dalmatinka“ dovela jedino Josipu Čarić, a ujedno je izgubila juniorski trolist Enu Tolj, Andreu Klarić i Anđelu Lekić, kao i kadetsku reprezentativku Leu Franušić. I pored tolikog igračkog osipanja, mlade Pločanske su bile uvjerljivo najbolje.

„METKOVIĆ“: Paula Crnčević 3, Paula Bajo, Nikolina Šiljeg 1, Dora Magzan, Vanesa Marušić 1, Iva Borovac 2, Ivana Grmoja 5 (2), Anđela Sušak 1, Sara Bubalo, Leona Radić, Nikolina Franjić, Kata Miočević, Lucija Jelaš i Iva Kordić.

„DALMATINKA“: Magdalena Bakula, Lucija Ivičević 9 (3), Klara Arar, Lucija Cvijanović, Sara Tomašević, Nikolina Žderić 3, Antonija Šimić 1, Ema Barbir, Petra Marinović, Magdalena Žderić 4 (2), Mihaela Škorput, Matea Krilić 1, Iva Žderić, Klara Erceg 3, Anamarija Nikolac i Andrijana Vlatka Jelčić.

SUCI: Martin Ćapeta iz Solina i Ivan Komšo iz Kaštel Novog. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Ljubo Ivanišević iz Ploča.

Piše: Neven Vicić

Comment

Share.

About Author

Leave A Reply