KOD RABE POGINULA OSOBA U PROMETNOJ NESREĆI

0

Na državnoj cesti D-8 u blizini Rabe danas, 29. siječnja, oko 10:55 sati, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. U nesreći su sudjelovali osobno i teretno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka. Promet na tom dijelu magistrale je u potpunosti zatvoren, a mjesto događaja se osigurava. Slijedi očevid.


 

PROTEKLI TJEDAN ČETIRI OZLIJEĐENE OSOBE U PROMETNIM NESREĆAMA, JEDNA TEŽE

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 38-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnjiči se da je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije u četiri navrata preuzeo utržak od preko 27 tisuća kuna koji novac nije položio na žiro račun društva već je veći dio novca, odnosno preko 22 tisuće kuna, zadržao za sebe, a ostatak je potrošio na popravak pogona i neosnovane isplate radnicima. Također se sumnjiči da račune za izvršene usluge nije predao knjigovostvu trgovačkog društva na knjiženje.

Policija protiv osumnjičenog 38-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske devet osoba  zatekli s manjom količinom droge. Radi se o sedam stranih i dvoje hrvatskih državljana kod kojih su, u najvećem broju slučajeva, pronađene tablete koje se nalaze na popisu droga te marihuana i ketamin.

Sva droga je uz potvrdu oduzeta, a osobe kod kojih je pronađena prekršajno su sankcionirane.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno 12 prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene osam prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera od kojih izdvajamo 220 mjera poduzetih  zbog prekoračenja brzine, 28 zbog nepropisnog pretjecanja, 122 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 23 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Najava: Preventivno represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila

Tijekom sutrašnjeg dana policijski službenici prometne policije će na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.