PRAVOMOĆNO ZAVRŠEN SPOR VATROGASCA USORCA I JVP

0

Pravomoćno je završen spor vatrogasca Milenka Usorca i Javne vatrogasne postrojbe Ploče, u kojemu je Usorac tužio JVP Ploče radi sklapanja ugovora o radu i isplate plaća za razdoblje rujan 2002. – rujan 2005., u iznosu od oko 200 tisuća kuna bez kamata, a Usorac mora platiti nešto više od 11 tisuća kuna postupka.

Ovo je nastavak prijepora između Usorca, koji je već naplatio od Grada Ploča višemilijunski iznos, i Javne vatrogasne postrojbe te Grada kao osnivača.

U ovom predmetu vatrogasac je tražio sklapanje ugovora o radu, iako mu je ponuđeno u siječnju 2017. godine sklapanja ugovora o radu od strane JVP, uz uvjet da donese dokumentaciju potrebnu za sklapanja ugovora, primarno radnu knjižicu, PK karticu i liječničko uvjerenje o osposobljenosti za rad. Prvotno je Usorac odbio sklopiti ugovor o radu za stalno s obrazloženjem da ta ponuda nije u skladu s zakonom, nakon toga je JVP, a kako je ispunila obvezu po zakonu ponudivši sklapanja ugovora o radu, povukla ponudu jer je tadašnji zapovjednik potpisao ugovor na strani poslodavca i takovi primjerak dostavio Usorcu. Usorac, nakon toga, iako je pisanim putem odbio sklopiti ugovor i nije dostavio dokumentaciju, potpisuje ugovor i dostavlja ga Javnoj vatrogasnoj postrojbi Ploče. Međutim to je učinio nakon što je zaprimio podnesak kojim se povlači ponuda za sklapanje ugovora zbog toga jer nije dostavio nužnu dokumentaciju i jer je odbio potpisati ugovor.

Onda je vatrogasac Milenko Usorac podnio drugu tužbu sudu radi utvrđenja da je na snazi ugovor o radu kojeg je potpisao i dostavio u ožujku 2017., iako je ponudu dobio početkom siječnja iste godine i nije je potpisao. Ovaj spor je razriješen nagodbom.

Sud je prihvatio navode JVP Ploče da je Usorac konzumirao prava iz radnog odnosa jer je već naplatio iznose za isto razdoblje od Grada Ploča, te da je dokazano da mu je ponuđeno sklapanje ugovora o radu, ali da nije dostavio nužnu dokumentaciju bez koje se ne može sklopiti Ugovor o radu.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.