GRAĐANSKA INICIJATIVA “SINOVI I KĆERI NERETVE” NEMA DOZVOLU ZA BLOKADU PROMETA U PODGRADINI

0

Građanska inicijativa “Sinovi i kćeri Neretve”, za subotu 1. lipnja je najavila veliki prosvjed i blokadu prometa na jadranskoj magistrali kod hotela Merlot u Podgradini. Kako su napisali na facebook grupi „Sinovi i kćeri Neretve“ blokada i prosvjed će trajati dvanaest sati od devet ujutro do 21 sat navečer, jer su nezadovoljni zdravstvenom zaštitom stanovnika doline Neretve.

Oni traže od nadležnih institucija, premijera, Andreja Plenkovića, predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović i ministra zdravstva, Milana Kujundžića da u Metkoviću sagrade regionalnu bolnicu te da se do tada ustroji stalna helikopterska služba koja će prevoziti bolesnike do bolnica u Dubrovniku ili Splitu.

Građanska inicijativa „Sinovi i kćeri Neretve“, iako je policiji prijavila prosvjednu skup nema dopuštenje za blokadu prometa prema Dubrovniku u trajanju od dvanaest sati.

Iz policije su potvrdili da je građanska inicijativa prijavila javno okupljanje u subotu, 1. lipnja, od 9 do 21 sat, na parkiralištu hotela “Merlot” u Podgradini, ali da nitko ne smije zaustavljati i ometati promet. Ako kojim slučajem dođe do ometanja prometa policija će postupati u okviru svoji ovlasti.

Prema Zakonu o javnom okupljanju, nitko ne može prosvjedovati na prometnici te na takav način ugrožavati sigurnost putnika.

Građanska inicijativa neće formalno-pravno blokirati promet već se okupljeni građani šetati preko pješačkog prijelaza te će šetnjom izražavati svoje nezadovoljstvo.

Isti takav prosvjed Građanska inicijativa „Sinovi i kćeri Neretve“ su imali početkom ožujka samo što će ovaj put “šetnja” preko pješačkog prijelaza trajati dvanaest sati.

Share.

About Author

Comments are closed.