SINDIKATI U ZDRAVSTVU NAJAVLJUJU ŠTRAJK: Poručujemo građanima da očekuju dulje liste čekanja

0

Nastavljaju se pregovori zdravstvenih sindikata s ministrom Milanom Kujundžićem o povećanju plaća. Uoči sastanka koji je počeo oko 9 sati u Ministarstvu zdravstva sindikati su poručili da neće odustati od povećanja plaća od 7 posto, koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora. U suprotnom će, upozoravaju, pokrenuti sindikalne akcije, odnosno štrajk, prenosi portal Politika Plus.

Ankica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, komentirala je sastanak..

Sindikati planiraju štrajk. Smatramo da odgađanje ne vodi nikamo. Moramo se organizirati. Poučujem građanima da očekuju veće liste čekanja. Za petak je dogovoren novi sastanak, vidjet ćemo tko je pregovarački tim. Dotad sazivamo naše ljude i organiziramo se da vidimo kad ćemo krenuti, na koji način i kojom snagom, kazala je Prašnjak.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon sastanka je rekao kako se počinje ispočetka.

– U petak nastavljamo pregovarati i vjerujem da ćemo sve urediti do 31. listopada. Hvala sindikatima za razumijevanje i korektnost. Ovo je jedam ‘timeout’, vjerujem da će sve biti u redu i da će u konačnici zdravstveni djelatnici dobiti veće plaće, da ih zadržimo u Hrvatskoj.

Share.

About Author

Comments are closed.