NOVOIZABRANI PLOČANSKI SVEĆENIK DANAS JE SLUŽIO SVOJU PRVU NEDJELJNU MISU U CRKVI KRALJICE NEBA I ZEMLJE

0

Danas je u Pločama u odlično ispunjenoj župnoj crkvi Kraljice Neba i Zemlje novoizabrani svećenik don Ante Bitunjac služio svoju prvu nedjeljnu svetu misu.

Na početku svete mise dosaadašnji župni vikar na Mejašima u Splitu, don Ante Bitunjac kratko se predstavio Pločankama i Pločanima te im se zahvalio za srdačno gostoprimstvo koje su mu pružili. Rekao je u početku da svi skupa nastavljamo svoj kršćanski hod te da se uz to svaki dan, ali i danas duhovno okrijepimo i svakodnevno okrepljujemo Gospodinovom milošću uz molitvu i odricanje od svojih grijeha, mana i propusta.

7

U propovijedi osvrćući se na današnje evanđelje po Luki, istaknuo je kako često težimo senzacionalizmu, blještavilu i glomaznošću, a u današnjem evanđelju se spominje pojam “uskih vrata”.

4

“Često nam se problem poniziti, volimo se hvaliti, volimo se uzdizati, a Krist nam upravo suprotno govori, ponizi se malo i spusti se. Spustiti se u srcu, te tako prolazimo kroz ta uska vrata milosti. Kroz povijest ljudske vrste imali smo mnoge koji su mislili da su iznad Boga, da su puno uzvišeniji od Njega, a gdje su sada, svi su završili pod zemljom” – rekao je u svojoj propovijedi novi pločanski župnik don Ante te je nadodao da je Krist koji se spustio išao suprotnom logikom kojom se u početku ponizio da bi se na kraju uzdignuo.

2.

Na kraju je zaključio da živeći svoju vjeru i kršćanstvo te prolazeći kroz ta “uska vrata” shvaćajući i prepoznavajući biti ovog današnjeg evanđelja, postajemo posebni, postajemo autentična slika Isusa Krista.

3.

30 godišnji novi pločanski svećenik don Ante Bitunjac koji je zamijenio sadašnjeg opuzenskog svećenika don Antu Antunovića na kraju svete mise se zahvalio organizatorima sinoćnjeg koncerta moderne duhovne glazbe “Krist na žalu” na izvrsnoj organizaciji i slavljenju vjere i imena našega spasitelja Isusa Krista.

8

Piše i foto: Augustin Markota

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.