GRAD PLOČE KREĆE U PROGRAM POS-A

0

Grad Ploče uključit će se u provedbu programa izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje (POS), o čemu se danas jednoglasno izjasnilo i Gradsko vijeće, usvojivši Odluku o uključenju u Program POS, koju je predložio gradonačelnik Mišo Krstičević.

Grad želi građanima omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava, uz mogućnost kupnje po pristupačnijim uvjetima od tržišnih. Grad će osigurati građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključenje na komunalnu infrastrukturu sukladno Zakonu. Struktura stanova biti će planirana prema potrebama i formiranoj Listi prvenstva nakon provedenog Javnog poziva.

Donošenje Odluke o uključenju Grada Ploča u Program POS-a nastalo je kao rezultat nedvojbene zainteresiranosti građana, gdje se oko sto zainteresiranih odazvalo javnom pozivu Grada Ploča za popunjavanje anketnog upitnika o stambenim potrebama putem društvene stanogradnje.

Share.

About Author

Comments are closed.