Ploče: Nakon niza prometnih prekršaja 23-godišnjaku pronađena i droga

0

Na predjelu Tisno u Opuzenu, jučer, 18. prosinca oko 12 sati, vozač motocikla makarskih registarskih oznaka u dobi od 23 godine nije se zaustavio policijskim službenicima Policijske postaje Metković na policijski znak za zaustavljanje već je vožnju produžio u pravcu Ploča čineći pri tom niz prometnih prekršaja (pretjecanje kolone vozila, pretjecanje vozila u nepreglednom zavoju, pretjecanje preko mostova, kretanje prometnim trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, vožnja bez upaljenih svjetala, prolazak kroz semafor za vrijeme dok je upaljeno crveno svjetlo) da bi na predjelu Ploča, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad motociklom i izletio van ruba kolnika pri čemu je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Utvrđeno je da se radi o 23-godišnjaku koji je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i koji se odbio preliminarno testirati na prisutnost droga u organizmu.

Temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću izvršena je pretraga obiteljske kuće koju koristi spomenuti 23-godišnjak kada su pronađene dvije vrećice s ukupno 51,5 g marihuane, tri pvc smotuljka s ukupno 21 g marihuane, dvije vrećice s manjom količinom hašiša, vrećica s manjom količino LSD-a i precizna digitalna vaga s tragovima marihuane.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđeno je da je pronađena droga bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područja Ploča.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama 23-godišnjak je kazneno prijavljen, dok mu zbog niza počinjenih prometnih prekršaja slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Share.

About Author

Comments are closed.