Udruga branitelja Grada Ploča održala redovnu godišnju skupštinu

0

Udruga branitelja Grada Ploča osnovana je 23. veljače 2008. godine te skrbi prvenstveno o svojim članovima i obilježava značajne datume iz Domovinskog rata, osobito one vezane za grad Ploče.

Tako su u ugostiteljskim prostorijama srednje škole fra Andrija Kačić Miošić u Pločama održali redovnu godišnju skupštinu. Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom šutnje za sve poginule i umrle branitelje sve nazočne pozdravio je Željko Čović predsjednik udruge.

Poslije uvodnih riječi predsjednika izvješće o radu udruge za razdoblje prosinac 2018. godina do prosinac 2019. godina podnio je Goran Kovač član Izvršnog odbora, te upoznao branitelje s mnogim aktivnostima koje su odrađene u godini koja je na odlasku gdje je između ostalog istaknuo 1.srpanj, dan branitelja Grada Ploča u sklopu kojeg organiziraju sportske igre, zatim 5.kolovoz, dan pobjede, dan Hrvatskih branitelja i dan domovinske zahvalnosti gdje ugoste svake godine karavanu branitelja koji voze na relaciji Vukovar – Dubrovnik, 12.  kolovoz, dan pogibije četvorice pločanskih branitelja, pripadnika 3.bojne 116. brigade HV na južnom bojištu 14. rujan, Spomen dan akcije Zelena tabla – Mala Bara.

sa domjenka UBG Ploča

1.studeni, dan sjećanja na žrtve Vukovara u sklopu kojeg provode akciju “Branitelji Ploča djeci Vukovara”. Udruga sudjeluje još u obilježavanju događanja vezanih za braniteljsku populaciju, državne i vjerske blagdane kao i druga događanja kao što su ribarska noć u Pločama, razne humanitarne akcije kao što je sanacija i uređenje stambenih prostora za branitelje, aktivno sudjeluju u obilježavanju dana ljubičaste vrpce s udrugom Vita, suorganizator su duhovne glazbe “Krist na žalu” kao i mnogo drugih od društvenih do sportskih zbivanja. Isto tako predočio je i plan udruge za narednu 2020. godinu.

Druženje je nastavljeno skromnim domjenkom gdje su za dobar štimung bili zaduženi Marino Radaljac, Ante Mustapić i Marin Radaljac.

Domjenak UBGP(restoran ex.Mornar) - prosinac 2019

Na kraju u ime udruge svima nazočnim zahvalio se Gordan Musulin dopredsjednik na nesebičnom dosadašnjem volonterskom radu i pomoći, te poželio svima mnogo dobrog zdravlja i Sretnu novu 2020. godinu.

Piše i foto: Branko Kulidžan

Share.

About Author

Comments are closed.