U osam prometnih nesreća jedna osoba smrtno stradala

0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  8 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, teže ozlijeđenih osoba nije bilo, a četiri osobe su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 643 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 422 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 17 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,06 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 2. veljače, 62-godišnjaku koji je zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Lumbardi. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10 tisuća kuna.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 24-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je jučer, 2. veljače, u ranim jutarnjim satima, u Zagrebačkoj ulici u Dubrovniku zatečen prilikom vožnje osobnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg. Također je utvrđeno da kod sebe posjeduje manju količinu marihuane. Vozaču je uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 15 tisuća kuna.

Share.

About Author

Comments are closed.