UČENICI OŠ STAŠEVICA OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE U 3. KOLU NATJECANJA IZ ROBOTIKE

0

u prvom kolu Croatian Makers lige (natjecanju iz robotike)  učenici OŠ Staševice osvojili su prvo u starijoj i četvrto mjesto u mlađoj dobnoj skupini.

Na natjecanju  u kojem su uključene 23 škole iz regije koja se proteže od Makarske do Dubrovnika te uključuje i tri škole iz Bosne Hercegovine, učenici iz Staševice ostvarili su odlične rezultate i u drugom kolu koje je kao i prvo bilo online. Natjecateljima je zadatak bio  isprogramirati robote da putuju svemirom (staza za natjecanje) koristeći senzore za praćenje linije, ultrazvučne senzore te signalizaciju sa svjetlosnim i zvučnim znakovima tijekom vožnje.

OS Stasevica (1) OS Stasevica (2) OS Stasevica (3)OS Stasevica (4)

Osvojeno je drugo u mlađoj i treće u starijoj dobnoj skupini, a posebno treba istaknuti učenika petog razreda Ivana Giljevića za osvojeno pojedinačno drugo mjesto.

Treće kolo ovogodišnjeg natjecanja održalo se u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Dubrovniku. Svi sudionici su na natjecanju istovremeno programirali robote i rješavali zadatke praćenja linija, prepoznavanja prepreka i davanja signala. Novost ovog kola je da su natjecatelji u starijoj dobnoj skupini po prvi put u Ligi koristili i robotsku hvataljku kojom je robot premještao predmete.

Tema ovog ekipnog kola i cijelog natjecanja je “Putovanje svemirom” te je zadatak 3. kola bio isprogramirati robota da prođe polje asteroida, susretne se sa svemircima te dođe na udaljeni planet.

Naša mlađa skupina u sastavu: Ivan Giljević, Lori Marević, Nedo Marević i Barbara Usorac bila je prva, a starija koju su činili: Gabrijel Dropulić, Emil Fak, Niko Jovica i Luka Radić četvrta.

Natjecanje se nastavlja četvrtim kolom koje će ponovno biti ekipno i online. Staševački mali robotičari su još jednim primjerom pokazali kako se upornost i trud isplate te da i učenici iz manjih škola mogu postizati vrhunske rezultate. U daljnjem natjecanju želimo im puno sreće i uspješno rješenih zadataka.

 

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.