NAJNOVIJE VIJESTI UZ KORONAVIRUS U PLOČAMA I DOLINI NERETVE

0

I dalje nema oboljelih od koronavirusa na području Grada Ploča i doline Neretve. U odnosu na jučerašnji dan, na području doline Neretve povećan je za desetak broj osoba koje se nalaze u kućnoj karanteni, gdje provode 14-dnevni period odvojeni od vanjskog svijeta i članova obitelji.

Kao što smo već pisali, hrana im se dostavlja ispred vrata od sobe gdje borave, a prigodom odlaska u WC obaviještavaju članove obitelji da se sklone, kako se ne bi međusobno sreli. WC je nakon toga potrebno dezinficirati i prozračiti.

Idućih dana, saznajemo, očekuje se još veći broj ljudi u kućnoj karanteni jer se vraća određeni broj osoba s brodova ili iz ugroženih država. Takve osobe trebaju se javiti jednom od dvojice epidemiologa Igoru Piskaču ili Miljenku Ljubiću. Nakon toga moraju osigurati uvjete za boravak u kućnoj karanteni u vremenu od dva tjedna, a ako to, iz bilo kojeg razloga, ne mogu, to bi im, saznajemo, trebale osigurati jedinice lokalne samouprave.

Inače, epidemiolozi naglašavaju koliko je bitna odgovornost svake pojedine osobe i upozoravaju da treba izbjegavati bilo kakve kretanja između više osoba koja nisu nužna, kao i sve druge radnje navedene na stranicama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Share.

About Author

Comments are closed.