Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 21. ožujka 2020.

0

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su četiri osobe na liječenju zbog koronavirusa i njihovo opće stanje je dobro, a ukupan broj zaraženih trenutno je 14.

Riječ je o prvozaraženoj spremačici u Zračnoj luci, povratniku sa skijanja u Bugarskoj te jednom njegovom kontaktu, a četvrti slučaj je pomorac s Korčule.Ostali su u kućnoj samoizolaciji.

Od 12 novih slučajeva koji su zabilježeni u posljednja 24 sata, sedam je zaposlenika Zračne luke Dubrovnik, jedan je djelatnik Opće bolnice Dubrovnik, jedan je pomorac s Korčule te dvoje kontakata drugozaraženog Dubrovčanina koji se vratio s odmora u Bugarskoj, kao i jedan strani državljanin. Svima je klinička slika blaga.

Od početka pandemije iz OB Dubrovnik ukupno je upućeno 66 uzoraka na analizu. U samoizolaciji je 389 ljudi, a od 33 prijave kršenja izolacije utvrđena su četiri slučaja i pokrenut je prekršajni postupak.

Zbog većeg broja otkrivenih oboljelih u posljednja 24 sata, pokrenut je ranije ustvrđen protokol u OB Dubrovnik.

Sukladno tome uspostavljena je Jedinica intenzivnog liječenja (JIL) za pacijente kojima je dokazana infekcija COVID-19,  JIL za pacijente kojima je isključena infekcija COVID-19,  uspostavljen je prostor s respiratorom za pacijente koji još nemaju potvrdu eventualne COVID-19 infekcije, posebni operacijski trakt za pacijente koji imaju dokazanu infekciju COVID-19,  poseban sustav koridora, prostor za trijažu ispred bolnice-montažni objekt kao i izmještaj odjela na kojima su trenutno hospitalizirani pacijenti s COVID -19 infekcijom.

Share.

About Author

Comments are closed.