NEMA PANIKE! ŽIVOT U KULI NORINSKOJ VRAĆA SE U NORMALU

0

 

Nikola-Krsticevic Mala neretvanska općina Kula Norinska, postala je ovih dana poznata široj javnosti jer je troje njezinih stanovnika zaraženo korona virusom. Kako se nose sa novonastalom krizom upitali smo načelnika općine Nikolu Krstičevića, prenosi današnja Slobodna Dalmacija.

– Nastojimo koliko je moguće normalno živjeti. Konkretno općinske službe odrađuju svoje poslove, bavimo se izradom propusnica za naše stanovnike koje su u našoj nadležnosti-ističe Krstičević, koji sve poziva na oprez zbog pandemije korona virusa, koja eto nije zaobišla ni ovu općinu.

Što se pak tiče slučaja oko korona virusu u Kuli Nornskoj ljudi se pridržavaju naputaka Civilne zaštite. Svakodnevni život se odvija normalno kao i kod drugih općina i gradova u kojima nije zabilježena zaraza COVID-om-19.

– Svi koji imaju bilo kakvu potrebu mogu se obratiti u općinu. Projekt pomoći starijima i nemoćnima funkcionira. Njegovateljice su svakodnevno na terenu, obilaze naše starije mještane i pomažu im u svakodnevnim aktivnostima-govori Krstičević.

Nažalost, zbog korona krize zamrle su sve druge gospodarske aktivnosti, poput projekta poslovne zone u Novim selima, ali to će se nastavit čim pandemija prođe.

– Zbog situacije sa korona virusom, projekt vodoopskrbe Borovci-Nova Sela vrijedan oko 25 milijuna kna je na čekanju, pojašnjava načelnik Krstičević, koji se nada da će se ovaj višegodišnji kapitalni projekt općine ipak uskoro nastaviti na zadovoljstvo tamošnjih stanovnika.

Općina Kula Norinska uredno se prijavila na natječaje na resorna ministarstva te trenutno čekamo rezultate-zaključio je načelnik Krstičević.

Stanislav SOLDO

Share.

About Author

Comments are closed.