TIHOMIR I MARIJA MRĐENOVIĆ DOČEKALI 60 GODINA BRAKA!

0

Bračni par iz Ploča Tihomir i Marija Mrđenović dočekali su dijamantni pir, 60 godina bračnoga života. Kako su i sami zamolili, pišemo dočekali, a ne proslavili, jer je aktualna situacija s korona virusom potpuno narušila svakodnevicu, pa su supružnici Mrđenović zaključili da nije vrijeme za slavlje.

mrdjenivic (2)

Njihova životna priča započela je na dubrovačkome Stradunu, gdje su se upoznali, a vjenčali su se 3. travnja 1960. godine, u Slanome, rodnom Marijinom mjestu. Marija je rođena 1941., a sedam godina prije nje, na svijet je u Ljubinju, u prosincu 1934. došao Tihomir. Jedan dio života proveli su u Dubrovniku, a u Ploče su stigli 1965. godine. Marija je radila u Tankerkomercu na snabdijevanju brodova, a njen suprug, pomorski ekonomist, gotovo je četiri desetljeća proveo u Luci Ploče, odakle je otišao u prijevremenu mirovinu.

mrdjenivic (1)

Mrđenovići su se, tijekom kratkog telefonskog razgovora, sa sjetom prisjetili prošlih vremena, teških životnih uvjeta, prepreka sa kojima su se suočavali i iz kojih su zajednički izlazili još jači. „Dosta strpljenja, povjerenja, poštovanja, a naravno u temelju odnosa je ljubav, potrebno je kako bi dvoje ljudi šest desetljeća živjeli u miru i skladu. Od srca svima želimo da u takvom stanju provode zajedničke trenutke, da prepreke savladavaju zajedničkim naporima jer će ih takve situacije još više zbližiti i njihovu vezu učiniti još čvršćom.

Ponosni su na svoja dva sina, Gorana i Dejana, koji su im podarili troje unučadi i jednog praunuka. Goran živi u Portorožu, radi kao profesor na tamošnjem Pomorskom fakultetu i u Direkciji za sigurnost plovidbe, a Dejan je, ne samo u Pločama, poznat po obaranju neprijateljskih aviona tijekom Domovinskoga rata.

Umirovljeničke dane Tihomir i Marija provode poput većine ostalih umirovljenika u Pločama, a vrijeme kada je najbolje ostati kod kuće Tihomir koristi za prevođenje stručne literature s engleskoga na hrvatski jezik.

Uredništvo portala rogotin.hr čestita bračnom paru Mrđenović na dijamantnom piru!

Slike: Foto IVONA Ploče

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.