IVANA MILIČEVIĆ ZATRAŽILA ZBRINJAVANJE OSTALIH DEVET KORISNIKA DOMA I POSLALA PORUKU JAVNOSTI

0

 

IVANA MILICEVIC 1Ivana Miličević, vlasnica Obiteljskog doma u Pločama zatražila je adekvatno zbrinjavanje u zdravstvenu ustanovu ostalih devet korisnika zbog najnovije epidemiološke situacije, posebice zbog toga što je u međuvremenu jedna djelAtnica obavijestila da ima visoku temperaturu, druga se također osjeća loše što upućuje na mogući infekt sa korona virusom. „Zbog izvanredne novonastale situacije o korisnicima se neće imati tko skrbiti (a ja ne smijem po preporuci epidemiologa jer bi trebala biti u izolaciji do rezultata testa)“, poručila je Miličević

U izjavi za medije Miličević je objasnila što se zadnjih dana događalo u domu. Istaknula je  kako je po prvom saznanju da postoji mogućnost kako je njena djelatnica možda bila u kontaktu s virusom, istu ostavila kod kuće i ona nije dolazila na radno mjesto.

„8. travnja sam od epidemiologa saznala da joj je nalaz pozitivan, a isti dan sam i kod jednog štićenika primijetila povišen febrilitet. Odmah san reagirala i istoga sam, kao medicinska sestra, pratila u Dubrovnik, gdje sam inzistirala na mome testiranju. Sad čekam rezultat testa. Nakon povratka iz Dubrovnika, kod još jednog korisnika sam primijetila simptome i o tome odmah obavijestila sve koji to trebaju znati. Primjenjivali smo sve higijenske i druge standarde, ali unatoč svemu, opravdano sumnjam da je virus ušao u dom i radim sve da ne dođe do daljnjeg širenja u grad i dolinu Neretve, te da se izbjegne crni scenarij. Korisnici su zbrinuti, ja neću napuštati objekt, rekla je Miličević, naglasivši da je u međuvremenu jedna djelatnica dobila temperaturu.

Miličević je na kraju poručila javnosti: „Ljudi borimo se protiv nečeg nevidljivog i nepoznatog, moramo se pridržavati svih mjera nadležnih institucija, kako bismo zaustavili širenje virusa.

Share.

About Author

Comments are closed.