NAKON SMRTI U ROGOTINU – „KORONA NE POZNAJE ZLATNI SAT“

0

Nakon što je u Rogotinu u noćnim satima na nedjelje na ponedjeljak preminuo Vjeko Franičević, uzburkale su se strasti i svjedoci smo prozivki o nespremnosti sustava za priskoči u pomoć kada je to najpotrebnije. Tim povodom razgovarali smo sa susjedima pokojnika i dopredsjednikom Udruge za očuvanje tradicijskih vrijednosti Rogotin, koja je, u povodu tragičnoga događaja izdala priopćenje. Svi su izrazili sućut obitelji pokojnika.

„Dok se uspostavljala veza sa nadležnim institucijama, naš je mještanin umro. Možda se to ne bi dogodilo da stvari funkcioniraju na pravi način. Korona ne poznaje zlatni sat i službe bi ubuduće trebale hitnije reagirati jer je ovaj put plaćena prevelika cijena. Ne želimo nikoga prozivati, samo neka se riješi problem“, rekao je Krešimir Šunjić, dopredsjednik UOTV.

kresimir sunjic

Boženka Glamuzina bila je Vjekina susjeda i o njemu govori sve najbolje. „Bio je jako dobar susjed, donosio mi je kruh. Vidjela sam ga tog popodneva kada je išao u svoju redovitu šetnju. Šetao je dva puta dnevno, prije sa psom, a nakon što je pas uginuo, Vjeko je sam išao u šetnju. Nisam primijetila da taj dan nešto sa njim nije bilo u redu, znali smo da ima manjih problema sa šećerom, ali nije se žalio“, rekla je Boženka.

bozenka glamuzina

Nikica Žderić prvi mu je priskočio u pomoć. „Najprije se požalio mojoj majci da mu je loše. Zvao sam policiju pa Hitnu pomoć i objasnio im u kakvom je Vjeko stanju. Oni su mi dali broj Covid ambulante u Pločama, a nakon razgovora sa djelatnicom, dobio sam broj epidemiologa, kojeg sam trebao nazvati. No, susjed je u međuvremenu umro. Opet sam zvao policiju i Hitnu. Najviše mi je informacija dala gospođa iz Covid ambulante, a brzo je reagirala i policija“, rekao je Žderić, istaknuvši kako ni on nije taj dan primijetio da mu susjed ima probleme.

nikica zderic

 

Share.

About Author

Comments are closed.