PLOČANSKI PROJEKTI

0

U prirodnim ljepotama moći će uživati i svi posjetitelji mjesta u okolici Ploča. Posebno kad se ostvare dva jedinstvena projekta nastala u suradnji grada i Dubrovačko-neretvanske županje.

 Plocanski projekti (2)Suradnja grada i županije rezultirala je vrijednim projektima. Riječ je o planinarskom domu u Baćini i vjetroorguljama na Trovru iznad Rogotina.

– Grad provodi , mi kao agencija i županija kao nositelj projekta, kazala je ravnateljica razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

– Tu imamo uistinu, kad već nabrojimo sve projekte, stvarno korektnu suradnju, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević (SDP).

Vjetroorgulje trebale bi postati turistička atrakcija i to ne samo grada Ploče, nego i cijele neretvanske doline.

– Pokazalo se da tu ima i smještajnih kapaciteta, da ima i gastronomskih specijaliteta koji krase dolinu Neretve, kao što su žabe,  jegulje , liske itd. A evo vidimo i ovakve inovativne projekte, dodao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ).

– Kad to krene, a to je vrlo brzo, u produkciju zvuka, da će se to sviditi što lokalnom stanovništvu , također da će a propo toga jer su zapravo jedine koje poznajem da i prve u svijetu pa će privući i turiste, naglasio je Krstičević.

video prilog možete pogledati na slijedećem linku
http://magazin.hrt.hr/608168/price-iz-hrvatske/plocanski-projekti?jwsource=cl

Planinarski dom u Baćini također bi trebao privući turiste željne netaknute  prirode.

– Kroz ovu zgradu koju vidimo želimo interpretirati prirodnu baštinu Baćinskih jezera, ali i cijele doline Neretve, kazala je Milić.

– Edukacijski, ali i relaksacijiski prostor za smještaj planinara, za njihove avanture po Dubrovčko-neretvanskoj županiji, istaknuo je voditelj projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve Miho Baće.

Orgulje i dom vrijedni su šest i pol milijuna kuna. Finaciraju se uglavnom europskim novcem. Preostalu četvrtinu financira Grad Ploče, a županija je nositelj projekta.

Share.

About Author

Comments are closed.