U posljednja 24 sata 11 novozaraženih, umrle tri osobe

0

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje nove podatke vezane uz koronavirus u Hrvatskoj.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je trenutačno dosad ukupno 2101 osoba zaražena koronavirusom, a oporavljenih je 1522.

Jučer je zabilježeno pet novih slučajeva zaraze, a dvije su osobe umrle, jedna u Splitu, jedna u Dubrovniku.

Maja Grba Bujević izvijestila je da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Ukupan broj je 2112. Do sada je testirano 39.979 osoba, od čega 933 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih imamo 11 manje, što znači da je 217 osoba na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14.

Ukupan broj ozdravljenih je 1560, što je 38 novoozdravljenih u protekla 24 sata. 606 ih je otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 954 osobe.

Imamo 3 preminule osobe, jednu u KBC Split, muškog spola, jednu u Koprivnici, ženskog spola 1926. godište i jednu u bolnici Dubrovnik muškog spola 1936. godište, a ukupan broj preminulih je 83 – kazala je Grba Bujević.

– Pozitivnih doktora medicine 79, sestre i tehničari 94 i ostalih zaposlenika 53, što čini 226 pozitivnih, a u samoizolaciji je doktora medicine 43, medicinskih sestara ili tehničara 136, a ostalih zaposlenika 30, što čini broj ukupno od 209 – kazala je.

O održavanju vjenčanja

– Mi smo našom odlukom proširili broj sudionika vjenčanja koji mogu biti. Prije smo ograničili samo na članove obitelji, a sada je tu i obitelj. Koliko članova obitelji ima toliko ih može biti.

Kao i suvda vrijede preporuke higijene, dezinfekcije i socijalne distance. Nije dopušteno da se provode svadbene svečanosti, to ćemo ostaviti za neki kasniji period gdje ćemo opet propisati epidemiološki okvir kako bi to trebalo izgledati.

Vjenčanje je dopušteno u crkvama i matičnim obredima, fešte nema – kazao je Krunoslav Capak.

 

O uputama za bolnice vezano za umjetnu oplodnju

– Bio sam u kontaktu s profesorom Šimunićem oko okvira koji bi Hrvatska propisala za to. Napravljen je detaljan okvir za provođenje in vitro fertilizacije u Hrvatskoj.

Što se tiče epidemiološkog okvira, mi smo to odmah odobrili. Potrebno je da ministarstvo zdravstva izda dopuštenje. Mislim da je to u tijeku.

Sigran sam da će se to vrlo brzo pustiti i sa time krenuti. Nema nikakvih epidemioloških problema da se s tim ne krene – kazao je Capak.

Share.

About Author

Comments are closed.