Noćnjak 2020. 2 zlatne medalje u Rogotin i 4 u Ploče

0

Maslinari s područja Neretvanske doline osvojili su čak 7 zlatnih medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja na 22. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2020., a koji se održao od 25. do 27. lipnja u Zadru u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, javlja likemetkovic.

Radi se o prvom ljetnom Noćnjaku, budući da se tradicionalno uvriježeni termin obilježavanja u ožujku zbog pandemije koronavirusom morao odgoditi za kraj lipnja.

Zlatne medalje za otvorena maslinova ulja dobili su sljedeći maslinari iz Neretvanske doline:

  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica UVP “ZARA”, vl. Darko Vučković, Metković
  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti MATO DRAGOBRATOVIĆ,  Ploče
  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte coratina OPG STIPE DAMIĆ, Rogotin
  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti MILORAD DRAGOBRATOVIĆ, Ploče
  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti DARIO DAMIĆ, Rogotin
  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte levantinka JOSIP GAŠPAR, Ploče
  • Zlatna medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica OPG ČOVIĆ, Ploče.

Šampionom za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte oblica proglašen je Josip Kovačić iz Age kod Omiša, priznanje za najbolje srednje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti pripalo je Davoru Bogdanoviću iz Seoca, priznanje za najbolje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti dobila je tvrtka Kalavojna d.o.o. iz Marčane, dok je priznanje za najbolje blago ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte toscanina pripalo Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, Centru za voćarstvo i povrćarstvo iz Zagreba.

 

Share.

About Author

Comments are closed.